Само Роналдо в Европа е пред Кешеру по голов коефициент


Само Роналдо в Европа е пред Кешеру по голов коефициент
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1523 0

Клаудиу Кешеру наниза поредното си попадение за Лудогорец при победата с 4:2 над Ботев (Пловдив) и е цяло чудо, че румънецът не вкара повече. За румънския нападател този мач и този гол бяха нещо повече от обикновена отметка в регистъра. Причината е, че това бе неговия гол номер 200 в професионалния футбол във всички турнири.

Румънецът винаги е демонстрирал високата си класа, независимо дали е титуляр или резерва, но през пролетта вилнее като истински ураган срещу съперниците си в елита. А със стартирането на мачовете срещу каймака от Топ 6 стана още по-безмилостен. През 2018 година Кешеру има цели 14 попадения в първенството, реализирани само в 11 двубоя. Това прави по 1,27 гола на мач. С този удивителен коефициент румънецът се нарежда на второ място в Европа, като в сметката влизат всички играчи с поне 10 попадения за календарната година.

Пред звездата на Лудогорец е само машината за футболни убийства Роналдо. Португалецът е с 20 гола в 13 срещи и това дава коефициент от 1,54. Иначе с повече попадения от Кешеру е и нападателят на Бенфика Жонас, който е с 15, но те са постигнати в 2 срещи повече.

Същата бройка голове като на Клаудиу имат Мохамед Салах, Лео Меси и Антоан Гризман, но съотношението на попадения спрямо минути е по-ниско. Интересно е, че с третото най-високо съотношение е нападателят на Байерн Роберт Левандовски, разписал се 13 пъти в 11 срещи от Бундеслигата.

Кешеру върви и към върха на абсолютните постижения в Лудогорец. Той има вече 61 гола за "орлите" в елита и изостава само с три попадения от легендата Марселиньо. При този ритъм на румънеца нищо чудно да стане номер 1 още този сезон. Челното каре се допълва от Вандерсон (36) и Мисиджан (34).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички