СНИМКА: Такъв гол може да бъде отменен САМО в България и само срещу някои отбори


СНИМКА: Такъв гол може да бъде отменен САМО в България и само срещу някои отбори

9287 0

Съдиите в България понасят ненужно много критики за отсъжданията си, особено като се има предвид, че в световен мащаб реферите допускат все повече и повече грешки с развитието на скоростта във футбола. В Първа лига обаче темпото изобщо не е толкова бързо, но пък грешки, като тази в мача Лудогорец - Верея, са просто скандални и трябва да бъдат показвани.

"Орлите" спечелиха комфортно с 4:0, но и 4-те гола бяха вкарани след почивката, дошла при 0:0. Верея обаче напълно заслужено можеше да поведе в резултата, като дори го направи, но заради решение на страничния съдия Ивайло Атанасов, голът не беше засечен.

Ситуацията

Валери Домовчийски добре задържа топката пред наказателното поле на Лудогорец, изчаквайки включване на съотборник. Керкар се включи от задна позиция и беше чудесно изведен от бившия нападател на Левски. Крилото пое топката и с мощен удар разпечата вратата на Стоянов. Голът обаче беше отменен.

Отсъждането

Футболистите дори не погледнаха към рефера, защото нямаше вариант да бъде отсъдена засада. Чак при сигнал от главния съдия обаче играчите разбраха, че голът им няма да бъде зачетен. Както виждате обаче, за засада не може и да става въпрос. Действителност, има двама играчи в синьо, които са зад отбраната на домакините, но те не влияят на играта и не показват никакви признаци да играят с топката. Въпреки това - засада беше отсъдена.

Присъдата

Крайно време е някой да наблюдава сериозно съдиите в България, защото развитието им определено не е на европейско ниво. Редовно в Първа лига се забелязва слабо позоциониране на страничните рефери, които отсъждат на моменти смешни засади, но такава като днешната отдавна не бяхме виждали.

Що се отнася до самия Ивайло Атанасов, то с интерес очакваме решението на Съдийската комисия и дали той ще получи наряд след скандалната засада, която отсъди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички