Пролетният полет на "орлите" стартира в Разград срещу Милан


Пролетният полет на "орлите" стартира в Разград срещу Милан
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1615 0

Българският шампион Лудогорец ще стартира пролетния дял от сезона с много тежък, но и също толкова престижен мач.

Звездите на Димитър Димитров - Херо посрещат мултимилионния тим на италианския гранд Милан на своя "Лудогорец Арена" в четвъртък (15.02). Срещата между двата тима е от 1/16-финалите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

Тимът от Милано е големият фаворит в битката между двата тима, а едно от големите предимства на тима на Дженаро Гатузо е, че те не са имали зимна пауза, за разлика от българския първенец.

И Херо, и Гатузо ще разчитат на най-доброто, което имат за предстоящите мачове, като голямата изненада дойде от Разград. Там треньорът на "зелените" реши да остави намиращия се в отлична форма Жоао Пауло извън групата за мачовете от Лига Европа. 

Шампионът на България в последните шест години проведе своя подготвителен лагер в Турция. Там играчите на Димитър Димитров изиграха шест мача, като победиха Ботошани (2:0), Университатия Крайова (2:0), Балтика (3:1) и Арсенал Тула (победа 1:0). В най-интересния мач от лагера си, Лудогорец се изправи срещу Шахтьор Донецк, а срещата завърши 2:2. Единственото поражение дойде от Кайрат - 2:3. Новото попълнение на "орлите" Якуб Свиерчок, който бе привлече през януари, даде сериозна заявка за титулярното място в тима, като вкара четири гола в три мача.

Отборът на Лудогорец ще започне пролетния дял в Първа лига като лидер. "Зелените" са на върха след 20 изиграни мача с актив от 48 точки и една пред втория ЦСКА. В първите си пет мача "орлите" ще се изправят срещу Славия (Д), Ботев Пловдив (Г), Септември (Д), Берое (Г) и Черно Море (Д).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички