Официално: Лудогорец привлече голаджия от Полша


Официално: Лудогорец привлече голаджия от Полша
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1719 0

25-годишният нападател на полския национален отбор и на Заглембе (Любин) Якуб Свиерчок е новото попълнение в Лудогорец, обявиха официално от клуба.

Голмайсторът прави отличен сезон в полската Екстракласа, където за 25 мача има отбелязани 17 гола. В момента той е на второ място във временното класиране сред стрелците.

Неслучайно футболистът е харесан от националния селекционер на Полша Адам Навалка и вече носи националната фланелка.

Изявите на Свиерчок са привлекли интереса на спортния директор Методи Томанов, който заедно с екипа си наблюдава футболиста в продължение на няколко месеца, след което са били предприети действия за трансфера му.

За правата на голаджията българският клуб ще плати около един милион евро.

След като двата клуба постигнаха договорка и играчът подписа личния си договор, той ще отлети за Анталия, където ще се присъедини към лагера на отбора, за да бъде на разположение на треньорския щаб.

Очаква се Свиерчок да бъде представен утре официално преди втората контрола с Шахтьор (Донецк), която започва в 16 ч. българско време.

Новият в Лудогорец е роден на 28 декември 1992 г. Висок е 1.82 м. В кариерата си се е състезавал в няколко полски отбори, сред които „Полония“ (Битом), „Пиаст“ (Гривице), „Завиша“ (Бидгошч), „Гурник“ (Лечна) и ГКС (Тихи). Нападателят е носил фланелката и на немския „Кайзерслаутерн“. Национален състезател е и в младежките гарнитури на Полша – U 20 и U21.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички