Новият в Лудогорец се развихри при нов успех на "орлите" в Турция


Новият в Лудогорец се развихри при нов успех на "орлите" в Турция
Снимка: БГНЕС

1581 0

Българският шампион Лудогорец записа много лесна победа с 3:1 срещу руския тим Балтика в пореден двубой от подготвителния лагер на отбора в Турция.

След като вчера "орлите" загубиха от Кайрат, днес Димитър Димитров заложи на куп резерви в първрия отбор, но много от тях се представиха на много високо ниво.

Новото попълнение на тима Якуб Шверчок вкара втория и третия гол за Лудогорец, като показа майсторския си голов нюх и даде сериозна заявка за титулярно място от самото начало на втората част от сезона в Първа лига, както и в мачовете срещу Милан. Иначе първият гол беше отбелязан от Жоао Пауло в 25'.

Титулярен състав на Лудогорец: Наумов, Натанаел, Терзиев, Моци, Лукас Саша, Кампаняро, Горалски, Жоао Пауло, Янков, Ковачев, Кешерю

Ето и как се разви срещата:

Първата опасност бе пред българската врата. В 4-ата минута Голишев шутира от 7-8 метра, но над вратата. Лудогорец отговори с добра атака минута по-късно, но изстрелът на Кампаняро от удобна позиция бе блокиран.

В 8-ата минута реферът подмина очевадна дузпа в полза на Лудогорец, когато играч на руския тим събори Густаво Кампаняро, но съдията подмина нарушението.

В 17-ата минута Ковачев осъществи отличен пробив по дясното крило, след което намери по великолепен начин Жоао Пауло, но бразилецът стреля високо над вратата. Само 120 секунди по-късно Лудогорц като по чудо не откри резултата. Лукас Саша изведе в коридор Светослав Ковачев, но 19-годишният нападател не успя да преодолее вратаря на Балтика.

По-добрата игра на орлите даде резултат в 25-ата минута. Жоао Пауло осъществи самостоятелен пробив отляво, преодоля няколко футболисти на руснаците и вкара под плонжа на Помазан.

В 39-ата минута Жоао Пауло преодоля вратаря на Балтика и пусна топката успоредно на голлинията, но тя попадна в краката на руски бранител, който я изчисти. Секунди по-късно Доминик Янков демонстрира брилянтна техника пред наказателното поле на противника, комбинира на два пъти с Кампаняро, но малко не му достигна да се озове очи в очи с Помазан.

На почивката наставникът на Лудогорец Димитър Димитров извърши една промяна. На мястото на Клаудиу Кешерю се появи новото попълнение Якуб Шверчок. Именно той удвои в 61-ата минута. Тогава Светослав Ковачев се освободи добре от бранител на противника, нахлу отдясно в наказателното поле и подаде на поляка. Нападателят овладя топката и след шут по земя с десния крак покачи на 2:0.

В 65-ата минута Балтика имаше добра възможност, след като получи право да изпълни пкят свободен удар на границата на наказателното поле, но шутът бе избит от Даниел Наумов.

В 69-ата минута отбраната на българския тим не се намеси по най-добрия начин при центриране от фаул, топката се удари в играч на Балтика, след което се отби в левия страничен стълб.

След тази ситуация в състава на Лудогорец бяха извършени множество смени, като на терена влязоха Пластун, Керчев, Форстър, Лукоки, Мисиджан, Анисе и Дяков. Руснаците се възползваха от промените и в 73-ата минута върнаха един гол чрез Кобялко.

Постепенно българският шампион намери своя ритъм на игра и след няколко опасни атаки стигна до трети гол. Това се случи в 90-ата минута, когато Лукоки надбяга защитник по дясното крило и намери великолепно Шверчок, който овладя и вкара на празна врата за крайното 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички