От плюнките върху Лудогорец до вибраторите в Аржентина - най-лудите фенски изцепки


От плюнките върху Лудогорец до вибраторите в Аржентина - най-лудите фенски изцепки

10560 0

Пиперливите псувни, бомбички, безобразни викове и крясъци, сблъсъци между агитки и полиция са само част от срещаните явления по стадионите в България.

А плюнките и храчките по футболисти, ръководители и треньори съпътстваха настоящия кръг на родното ни първенство, след като шефовете на Лудогорец Ангел Петричев и Методи Томанов, както и халфът Христо Златински изпитаха върху гърба си от секретите на агитката на Ботев (Пд) при победата с 2:1 в „Коматево”.

"А" група влезе във футболния фолклор по време на дербито между ЦСКА и Левски (1:0) в края на април на 1996 г., когато бе хвърлена жива змия към главния съдия Веселин Богданов. Влечугото, пълзящо по пистата до терена, бе водеща новина в световната преса.

В чужбина феновете не са по-малко „изобретателни”, а някои от тях изливат гнева си с хвърляне на гранати и вибратори по играчите. Определено най-темпераментни и непокорни са запалянковците в Южна Америка и по-специално тези от Аржентина. Привържениците на Индепендиенте обвиниха играчите, че не се раздават на терена и че нямат достатъчно кръв в мозъците си, за да защитават цветовете на клуба. Заради това в мача със Сан Лоренсо през 2009 г. те засипаха терена със спринцовки, пълни с червена течност, наподобяваща кръв. И този протест не помогна, тъй като Индепендиенте загуби с 0:1.

Доста куриозна е случката от 1992 г. Тогава домакините от Бока Хуниорс водят с 1:0 срещу Ривър Плейт в дербито на Буенос Айрес. В 67-ата минута съдията отсъжда спорна дузпа в полза на гостите. Разгневен фен на домакините хвърля радиоприемник към вратаря на „милионерите” Комисо, който го вдига от земята и обърнат с гръб към терена слуша по него изпълнението на 11-метровия наказателен удар. Ернан Диас пропуска от бялата точка, а Ривър Плейт губи мача.

Феновете на Бока Хуниорс отново са главни герои в следващата история. Те посрещнаха по един доста извратен начин бившия си вратар Наваро Монтоя, който се завърна на стадион „Ла Бонбониера” с екипа на Индепендиенте. Монтоя трябваше да изтърпи отмъщението на запалянковците, което се състоеше в замерване с вибратори. Срещата бе прекъсната за няколко минути, докато теренът бъде почистен от големия брой секс атрибути.

Привържениците на колумбийския Кукута успяха да вкарат ковчег с труп на свой приятел на стадиона. Така феновете искаха да почетат паметта на 17-годишния Кристофър Александър Хакоме Сангино, който ден преди срещата бе застрелян след свада по време на уличен мач.

В Иран обаче минаха всякакви граници. В двубоя от четвъртфиналите на азиатската Шампионска лига между Сепахан и отбора от Саудитска Арабия Ал Ахли странен предмет полетя към терена. Един от играчите – Адел Колахкадж, го вдигна от тревата все едно ставаше въпрос за кутийка от безалкохолна напитка. Ситуацията обаче не бе толкова безопасна, колкото изглеждаше на пръв поглед, и само няколко секунди по-късно предметът избухна и всичко стана в дим. Всички футболисти, треньори и фенове изпаднаха в паника и ужас. Впоследствие се оказа, че избухналият предмет е димна граната. В крайна сметка срещата продължи без да има пострадали.

Месните продукти също влизат в арсенала на феновете. Луиш Фиго за малко да бъде уцелен със свинска глава при завръщането си на стадион „Камп Ноу” с екипа на Реал (М), а освен с бутилки и седалки съдията на мача между Балимена Юнайтед и Лисбърн Дистилъри от северноирландското първенство бе замерван и с агнешки бут.

Останалите по-екстравагантни предмети, хвърляни към терена, са зъбни протези (на мача Архентинос Хуниорс - Белграно), патерици (Расинг Клуб - Сармиенто) и мотопед (Интер - Аталанта).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички