Не са само парите: Херо обясни защо напусна Иртиш


Не са само парите: Херо обясни защо напусна Иртиш

2618 0

Не само големите пари и немалки перспективи в Лудогорец са причината Димитър Димитров-Херо да напусне казахстанския Иртиш. Българският специалист се е чувствал несигурен и недотам оценен в досегашния си клуб, заради което е взел решение да се завърне у нас, обясни специалистът.

"Може би това решение не е съвсем дообмислено и малко емоционално, но е изцяло мое. Вариантът с Иртиш за мен беше приоритетен и го бях поставил на първо място. Въпреки че ми предлагаха не по-малко интересни оферти", обясни Херо в интервю за vesti.kz.

Димитров обясни, че няколко пъти е отправял въпроси към ръководството на клуба дали те държат на него и какво му предстои в клуба. Шефовете са му били обещали да дадат отговор до края на юни, но до деня на напускането му отговор е нямало.

"Много разчитах и че следващият сезон за окомплективане на състава ще бъдат отделени повече средства и ще можем да съберем отбор, който да е конкурентен на Астана и Кайрат. Но, уви! Очаквах тази година да ни отпуснат по-голям бюджет за привличане на играчи, но ни дадоха по-малък, а фондът за заплати беше орязан", оплака се треньорът.

Херо се похвали, че въпреки това и въпреки продажбата на редица важни играчи, отборът не е отслабнал. Оказа се, че бургазлията се натъква и на много критики в Казахстан, въпреки свършената работа в отбора.

Димитър Димитров заяви, че Павлодар му е станал като втори дом и сравни хората там с тези в България със следния пример:

"Винаги ходя от базата до вкъщи пеш. Пътят е около половин километър и ми харесва да ходя пеш. Веднъж заваля силен дъжд. Докато измина този половин километър, поне 10 пъти ме спираха коли и ми предлагаха да ме откарат. В България просто щяха да ме подминат".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички