Лудогорец си заработи изключителна сума от похода в Лига Европа

Независимо че Кирил Домусчиев е една от най-влиятелните фигури в България, в Лудогорец не разчитат само на неговия джоб за издръжката на клуба. И за пореден път "орлите" спечелиха толкова пари от похода си в Лига Европа, колкото е издръжката на почти всички отбори в българската Първа лига. 

Малко под 6 милиона евро заработиха футболистите на Лудогорец от старта на кампанията си във втория по сила европейски клубен турнир насам, като в това число влизат и предварителните кръгове, през които българският шампион трябваше да премине, за да влезе в груповата фаза. 

Тежък жребий в Лига Европа за Лудогорец: Плеада от грандове на пътя на шампионите

Радостта в Разград за класирането на Лудогорец към елиминационната фаза в Лига Европа е голяма, след като в последния кръг отборът си гарантира м...

Големият чек за Лудогорец дойде от влизането сред 48-те най-добри отбора в турнира, като само за участието си "орлите" прибраха 2 920 000 евро от наградния фонд в Лига Европа. По време на участието си в групите българският отбор взе 1.14 милиона евро за двете си победи над ЦСКА и Ференцварош (570 хиляди евро на победа), както и още 380 хиляди евро за равенствата срещу същите два отбора. 

Само за участието си във фазата на 1/16-финалите Лудогорец ще прибере още 500 хиляди евро, а общата сума, която клубът спечели по време на предварителните кръгове и плейофа, е в размер на 540 хиляди евро. 

Кога се тегли жребият за елиминациите в Лига Европа и какво е разпределението по урни?

Първата фаза на Лига Европа приключи! След 6 страхотни кръга във втория по големина европейски клубен турнир бяха определени 24-те най-достойни о...

Не трябва да се забравя и фактът, че "орлите" бяха част от първия квалификационен кръг и в Шампионска лига, където участието на тима на тази фаза е оценено на още 280 хиляди евро. Така, общата сума, която Лудогорец прибра в касата си до момента, е точно 6.04 милиона евро. 

Голяма заслуга за тези печалби на клуба има Станислав Генчев, който пое на пожар отбора и не само го класира за групите, но и стигна до фазата на директните елиминации в Лига Европа. Въпреки това, в петък вечер стана ясно, че Лудогорец ще има нов треньор (подробности четете в тази статия)

Още по темата

Please select answer!