Нож в гърба на Станислав Генчев след класирането в Лига Европа: Лудогорец с нов треньор?

Младият специалист Станислав Генчев, който беше назначен на пожар за треньор на Лудогорец, стабилизира изявите на тима и го класира за четвърти път към елиминациите в Лига Европа е твърде възможно да не води "орлите" през пролетния дял от шампионата, както и в европейските клубни турнири. Това става ясно от информация в чешката медия "iSport.cz", която информира, че Павел Върба ще поеме треньорския пост на тима от Разград. 

В момента опитният специалист е начело на Виктория (Пилзен), но вече е постигнал договорка с клубното ръководството да напусне позицията си, въпреки че има договор за още един сезон с чешкия гранд. Също така се споменава, че наставникът ще ръководи последния си двубой през идния уикенд (срещу Теплице), а след това ще се сбогува с футболистите и ще се насочи към България. 

Тежък жребий в Лига Европа за Лудогорец: Плеада от грандове на пътя на шампионите

Радостта в Разград за класирането на Лудогорец към елиминационната фаза в Лига Европа е голяма, след като в последния кръг отборът си гарантира м...

От клуба не пожелаха да коментират ситуацията с треньора преди мача с Теплице. "Единственото ни притеснение в момента е предстоящият двубой в неделя. Той е много важен за нас и на този етап няма да коментираме странични теми", е позицията на ръководството, цитирана от "idnes.cz". 

В същата медия все пак се съобщава, че не е гарантирано преминаването на Върба в българския шампион. Възможни опци пред него са Баник Острава или клуб от руската Премиер лига. 56-годишният специалист със сигурност няма да стои без работа, след като в последните 10 години направи Виктория шампион на Чехия 3 пъти, а същото стори веднъж и с Жилина в Словакия. 

Какво ще стане с Генчев, ако информацията на чешките медии е вярна, засега не е ясно, но пък е факт, че треньорът на Лудогорец записа фантастично постижение за краткия си престой начело на тима (какво е то - четете тук)

Още по темата

Please select answer!