Лудогорец с нов разгром над ТНС и очаква последното си препятствие преди групите в Лига Еврора


Лудогорец с нов разгром над ТНС и очаква последното си препятствие преди групите в Лига Еврора
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7149 0

Шампионът на България Лудогорец постигна още една убедителна победа над уелския ТНС и се класира за плейофите в Лига Европа. "Орлите" победиха като гости ТНС с резултат 0:4 и така с общ резултат от двата мача 0:9 продължава напред в евротурнирите.

Двубоят очаквано не протече на особено високи обороти, но въпреки това разградчани изцяло имаха контрол върху срещата. Първото попадение за гостите дойде в 36-ата минута, като в голмайстор се превърна намиращият се в отлична форма Якуб Швиерчок. В края на полувремето Лудогорец стигна и до второ попадение, а точен за "орлите" бе Джоди Лукоки.

През втората част българският шампион стигна до нови две попадения. В 77-ата минута Якуб Швиерчок отбеляза своя пети гол в евротурнирите за сезона, четвърти в Лига Европа, което е с един по-малко от водачите за голмайсторския приз в турнира. В самия край на срещата Дан Битон оформи крайното 0:4 с красив удар от разстояние.

Така Лудогорец се класира за последната фаза преди групите на Лига Европа, а там ги очаква словенския Марибор. Първият двубой между двата отбора е още следващия четвъртък, като мачът ще се изиграе в Разград. Реваншът е седмица по-късно.

Първо полувреме

В деветата минута на двубоя дойде първото добро положение в мача, а то бе за Лудогорец. Джоди Лукоки проби по десния фланг на отбраната на ТНС, след което съзря в наказателното поле навлизащия от задни позиции Баджи. Последва подаване към полузащитника, който отправи опасен удар, но топката премина встрани от левия стълб на вратата, пазена от Харисън.

В следващите минути двата отбора продължиха с мудното темпо на игра, като не се стигна до опасни положения пред някоя от двете врати. ТНС показва по-добра игра спрямо първия двубой в Разград, като допуска далеч по-малко грешки в хода на двубоя.

В 36-ата минута Лудогорец тотално си подпечата класирането за плейофите на Лига Европа с попадение. Нападателят на "орлите" Якуб Швиерчок отправи не много силен, но прецизен удар към вратата на Пол Харисън, а с това отбеляза и четвъртото си попадение в европейските турнири за сезона - 0:1.

В следващите муните разградчани упражниха натиск срещу вратата на домакините. Вандерсон успя да елиминира отбраната на ТНС по десния фланг, след което подаде към Швиерчок, но голмайсторът се размина с топката. Малко по-късно Джоди Лукоки опита удар, но отново без резултат.

В 42-рата минута Якуб Швиерчок отново създаде главоболия на отбраната на ТНС, а топката бе избита от краката му, само за да се окаже при Джоди Лукоки. Футболистът на Лудогорец овладя топката и стреля по земя в далечния ъгъл, отбелязвайки втория си гол в евротурнирите - 0:2.

Второ полувреме

Втората част започна по начина, по който стартира и първата - със спокойна игра и без особена агресия от страна на двата отбора. Първият удар дойде в 52-рата минута, дело на Вандерсон, но той не представляваше заплаха за вратаря на ТНС.

В 63-ата минута десният бек на Лудогорец Сисиньо нахлу дълбоко в половината на ТНС и опита удар извън наказателното поле, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

"Орлите" продължиха да диктуват темпото на терена, което очаквано не бе особено високо. Момчетата на Стойчо Стоев стигнаха до още няколко положения след добри атаки, но не успяха да застрашат вратата на Харисън.

В 77-мата минута Лудогорец стигна и до трето попадение в мача и общо осми от двете срещи. Станислав Манолев проби по левия фланг, след което предостави отлично центриране за Вандерсон. Бразилецът върна топката с глава към малкото наказателно поле, където бе Якуб Швиерчок, а за нападателя не представляваше проблем да реализира петия си гол в евротурнирите - 0:3.

В самия край на мача влезлият като резерва Дан Битон оформи крайния резултат с четвърто попадение. Футболистът на "орлите" стреля от дистанция, като ударът му прехвърли стража на ТНС, който бе излязъл по-напред, и не успя да се намеси - 0:4.

Преди двубоя:

Лудогорец спечели повече от категорично първата среща между двата отбора, изиграна в Разград, с изразителното 5:0. По този начин "орлите" си осигуриха комфортна преднина за реванша в Уелс, който изглежда повече като мач за протокола за разградчани, които показаха, че са далеч по-класни от своя съперник.

Преди мача наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев призна, че не очаква пълни трибуни на стадиона. Старши треньорът на "орлите" заяви, че вече мисли за евентуалния следващ съперник на тима в плейофите - Марибор, но подчерта, че неговият отбор няма да се "разхожда" в реванша срещу ТНС. Очаква се Лудогорец да включи в игра по-резервен състав, за да съхрани част от силите на титулярите си за мача с Черно море в неделя.

Три основни действащи лица за Лудогорец няма да вземат участие в мача. Това са Антон Недялков, Жордан Икоко и Абел Анисе, които получават почивка от треньора на "орлите". Именно Анисе даде любопитно интервю, в което коментира защо Лудогорец не се радва на солидна подкрепа от феновете в големите дербита (повече по темата четете тук).

СЪСТАВИ

ТНС: 1. Харисън, 3. Мариът, 4. Дейвис, 7. Еб, 8. Бробел, 10. Редмънд, 12. Хъдсън, 14. Мълън, 22. Люис, 23. А. Едуардс, 23. Харингтън
ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 21. Григоре, 90. Форстър, 11. Манолев, 44. Горалски, 18. Дяков. 25. Баджи, 92. Лукоки, 10. Шверчок, 88. Вандерсон

ТНС: 1. Харисън, 3. Мариът, 4. Дейвис, 7. Еб, 8. Бробел, 10. Редмънд, 12. Хъдсън, 14. Мълън, 22. Люис, 23. А. Едуардс, 23. Харингтън

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 21. Григоре, 90. Форстър, 11. Манолев, 44. Горалски, 18. Дяков. 25. Баджи, 92. Лукоки, 10. Шверчок, 88. Вандерсон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички