Анисе обясни защо Лудогорец не се радва на много фенове в дербитата


Анисе обясни защо Лудогорец не се радва на много фенове в дербитата
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

42481 0

Играчът на Лудогорец Абел Анисе даде интервю за френското издание "Франс Футбол". Той разкри факти около идването си в България, сподели как се чувства в родното първенство и похвали разградчани. Също така обясни защо Лудогорец не получава голяма подкрепа в дербитата с Левски и ЦСКА.

"Между 2003 и 2011 г. тренирах и играех за Оксер, след което Ги Ру прецени, че няма да му свърша работа и чрез агент ми помогна да си намеря отбор в България. Не се поколебах, защото все пак нямах отбор във Франция. Много се радвам, че нещата проработиха и вече съм осем години тук, знам добре езика, хората ме познават и се чувствам добре", заяви мадагаскарецът, след което даде своята оценка за нивото на футбола в България.

"Футболът тук е много физически, не се залага много на тактиката. Това важи за всички отбори, без Лудогорец, който е свикнал с европейския футбол. Харесва ми да играя тук, припечелвам добри пари, а познавам и много добре първенството, защото от осем години съм тук. Не мога да се оплаквам от нищо, играя за най-големия клуб в страната и ми харесва всяка година да съм шампион и да играя в евротурнирите, при това успешно. Като цяло българският футбол прогресира с всяка изминала година, имаме силна конкуренция. Собствениците на другите тимове инвестират много пари, за да ни догонят"- призна 29-годишният футболист.

"Българите обичат футбола. В Лудогорец сме много близки с феновете си, защото сме в малък град. Когато играем в Европа, стадионът винаги е пълен. Доста от тях обаче са обикновени хора и се страхуват да идват, когато играем с отбори с по-агресивни привърженици. И все пак българите са големи фенове на футбола. Ако си нормален човек, никой не те закача. Ако се поддаваш на провокации, може да пострадаш, но това е навсякъде по света".

В края на своето интервю полузащитникът коментира своя начин на живот: "Живея си тихо и спокойно. Всеки ден съм на ресторант, защото животът в България изобщо не е скъп за мен. Обичам да съм вкъщи, да играя на електронни игри, да ходя на кино с приятели. Като цяло животът ми е от стадиона, вкъщи и обратно. Живял съм в големи градове, но тук за мен най-важен е футболът", завърши Анисе.

А какво сподели треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев преди реванша срещу ТНС - може да прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички