"Орлите" накълваха "светците" след разгром в Разград и мечтаят за групите в Лига Европа


"Орлите" накълваха "светците" след разгром в Разград и мечтаят за групите в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5641 0

Българският шампион Лудогорец постигна най-убедителната си победа през новия сезон. "Орлите" разгромиха уелския ТНС (The New Saints) с красноречивото 5:0 в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Двубоят бе изигран в Разград на стадион "Лудогорец Арена", като надмощието на домакините в мача бе потвърдено и от крайния резултат. "Светците" въобще не успяха да отговорят на играта на разградчани, като показаха изключително слаба игра както в дефанзивен план, така и в атака.

Сблъсъкът започна по отличен начин за "орлите", които откриха резултата още в 10-ата минута след автогол на Райън Харингтън. 18 минути по-късно новото попълнение на Лудогорец Мавис Чибота показа, че се намира в отлична форма, правейки резултата 2:0. До края на полувремето Джоди Лукоки реализира и трето попадение, възползвайки се от нова грешка в отбрана на Харингтън.

През втората част гостите от Уелс стигнаха до отлична възможност да върнат едно попадение в мача, но отлична намеса на Антон Недялков опази мрежата на "орлите" суха. Малко по-късно Клаудиу Кешеру вкара четвърти гол в мача, а в 76-ата минута Козмин Моци оформи крайното 5:0 след дузпа, която бе вкарана от втория път след добавка.

С тази убедителна победа Лудогорец почти със сигурност ще играе в плейофите на Лига Европа, макар да предстои реванш срещу ТНС в Уелс. Там "орлите" могат да очакват победителя от двойката Розенборг - Марибор.

Първо полувреме

Още във втората минута на двубоя Джоди Лукоки получи извеждащо подаване зад гърба на отбраната на ТНС. Футболистът на "орлите" демонстрира завидна бързина спрямо своите съперници, но впоследствие разочарова с удара си, който се оказа слаб и неточен.

В 10-ата минута Мавис Чибота проби по левия фланг, намирайки път към вратата на ТНС. Последва удар на Чибота в близкия ъгъл на вратаря Харисън, но топката срещна страничния стълб. Впоследствие кълбото се върна към терена, но Райън Харингтън си отбеляза автогол, давайки аванс на "орлите" - 1:0.

В 17-ата минута Дан Битон изпълни пряк свободен удар от далечно разстояние, което затрудни вратаря на гостите, който изпусна топката. Кешеру получи възможност за добавка, но Харисън успя да скъси разстоянието до румънския нападател и да спаси.

В 28' Лудогорец стигна и до второ попадение в мача. Клаудиу Кешерю успя да пусне отлично извеждащо подаване към Мавис Чибота, който за пореден път показа, че се намира в отлична форма, преодолявайки защитата на ТНС, а впоследствие и вратаря Харингтън, за да реализира в опразнената врата - 2:0.

В края на първата част разградчани на практика предрешиха крайния изход от двубоя с трето попадение в мрежата на ТНС. В "грешник" за гостите се превърна отново Райън Харингтън, който си отбеляза автогол по-рано в срещата. Харингтън получи неудобно подаване от вратаря, а след това не видя връхлитащия зад него Лукоки, който му отне топката и с мощен удар вкара трети гол във вратата на Харисън - 3:0.

Второ полувреме

В 53-ата минута гостите от Уелс стигнаха до най-доброто си положение в мача. ТНС хвана "орлите" на контраатака, при която Джейми Мулан излезе сам срещу вратаря на Лудогорец. В последния момент обаче с отличен шпагат се намеси Антон Недялков, изчиствайки топката в корнер. Малко по-късно домакините поискаха дузпа за нарушение пред вратата на ТНС, но съдията не удовлетвори исканията им.

Малко по-късно Лудогорец тотално си подсигури класирането за следващата фаза в Лига Европа с четвърто попадение. Точен за "орлите" този път бе един от топ реализаторите на тима в последните години Клаудиу Кешеру - 4:0.

В 76-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар след игра с ръка на футболист на ТНС в собственото наказателно поле. Зад топката застана Козмин Моци, чийто удар бе спасен от вратаря на гостите, но при добавката Моци все пак успя да реализира - 5:0.

Преди двубоя:

Наставникът на разградчани Стойчо Стоев заяви, че смята да заложи на някои резерви е. А причината е, че в неделя в Разград предстои двубой ЦСКА.  Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков почти сигурно няма да има възможността да запише още един евромач на своята сметка. Причината е, че през последната седмица той бе измъчван от вирус, придружен с висока температура, заради който не тренира цяла седмица.

Сега Дяков е по-добре, но едва ли Стойчо Стоев ще рискува с негово включване. Иначе Стефан Баджи и Джоди Лукоки, които не играха срещу Локо (Пд), ще бъдат на линия за двубоя.

Наставникът на разградчани Стойчо Стоев заяви, че смята да заложи на някои резерви срещу ТНС, а причината е, че в неделя в Разград предстои двубой срещу ЦСКА. Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков почти със сигурност няма да има възможността да запише още един евромач на своята сметка. Причината е, че през последната седмица той бе измъчван от вирус, придружен с висока температура, заради който не тренира цяла седмица.

Сега Дяков е по-добре, но едва ли Стойчо Стоев ще рискува с негово включване. Иначе Стефан Баджи и Джоди Лукоки, които не играха срещу Локо (Пд), ще бъдат на линия за двубоя. При класиране напред в плейофите „орлите" ще срещнат загубилия от двойката Розенборг - Марибор.

Отборът на ТНС не изглежда като голямо препятствие за шампиона на България Лудогорец, но "орлите" вече показаха колебания в играта си от началото на сезона, особено в евротурнирите. “Зелените” допуснаха две загуби от Ференцварош и отпаднаха безславно още в първия кръг на Шампионската лига, а след това за малко да загубят и първия мач с Валур от втория предварителен кръг на Лига Европа. 

СЪСТАВИ

Лудогорец: 23. Илиев, 3. Недялков, 30. Моци, 90. Форстър, 22. Икоко, 12. Анисе, 44. Горласки, 8. Битон, 92. Лукоки, 13. Чибота, 28. Кешерю

ТНС: 1. Харисън, 2. Спендър, 3. Мариот, 4. Дейвис, 6. Роутлидж, 7. Ебе, 8. Бробъл, 10. Редмънд, 14. Мулан, 23. Едуардс, 24. Харингтън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички