Лудогорец и ЦСКА оставиха зад себе си редица европейски тимове в интересна класация


Лудогорец и ЦСКА оставиха зад себе си редица европейски тимове в интересна класация
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1810 0

Лудогорец и ЦСКА попаднаха в любопитна класация, в която мерят сили заедно с най-добрите отбори в 35 от първенствата в Европа. Международната футболна обсерватория CIES сравнява три от най-важните качества, които трябва да притежава всеки един тим - добра защита, притежание на топката и отлично нападение.

В средата на сезона Лудогорец застава на 12-ата позиция в подреждането по точни удари във вратата на съперника. Средно разградчани са отправили по 6.67 удари в очертанията на вратата само за 21 мача или иначе казано преди края на първия полусезон. Преди "орлите" в подреждането остават тимове като Наполи, Барселона, ПСЖ, Реал Мадрид.  Първата позиция заема Аякс със 7.92 точни удари средно за 24 мача.

Зад Лудогорец в топ 50 са тимовете на Байерн Мюнхен, Ливърпул, Ювентус, Олимпик Лион, Милан.. Отборът на ЦСКА също попада сред въпросните 50 отбора, заемайки 37-ата позиция с 6.00 точни удара средно за 21 мача. Така "червените" изпреварват в класирането английския шампион Челси, който е 39-и със средно 5.96 точни удара за 27 мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички