Лудогорец едва се спаси срещу исландци в Лига Европа


Лудогорец едва се спаси срещу исландци в Лига Европа
Снимка: ludogorets.com

17575 0

Шампионът на България Лудогорец стигна до много комфортен аванс в гостуването си на Валур в Лига Европа. Двата тима завършиха при резултат 1:1 в първия мач от втория предварителен кръг в Лига Европа, игран тази вечер в Рейкявик.

"Орлите" трябваше да се примирят с участие във втория по сила европейски клубен турнир, след като бяха изхвърлени от Шампионска лига от Ференцварош. Днес те стигнаха до отличен резултат преди реванша в Разград след седмица.

Още в 11' исландският тим поведе в резултата. След недобре изчистена топка при изпълнение на тъч Петри нанесе доста странен удар, който изненада Пламен Илиев - 1:0. Последва сериозен натиск на "зелените" който продължи до последната минута и даде резултат в продължението. Вандерсон центрира към наказателното поле, където непокрит бе оставен Абел Анисе и националът на Мадагаскар с глава оформи крайното 1:1.

Срещата започна отлично за Валур и още в 11' исландците поведоха в резултата. При изпълнение на тъч Антон Недялков изчисти, след което топката попадна на крака на Петри, който стреля към вратата и изненада Пламен Илиев - 1:0.

След допуснатото попадение момчетата на Стойчо Стоев тръгнаха в атака, търсейки изравнително попадение. Най-доброто положение бе в 33', когато Рафаел Форстър нанесе топовен удар с левия крак от пряк свободен удар, но Айнарсон успя да избие в корнер.

Само две минути след подновяването на играта "орлите" можеха да изравнят. Мавис Чибота получи топката пред наказателното поле, обърна се добре и стреля. Айнарсон обаче бе на правилното място и успя да спаси.

30' преди края отново "зелените" бяха близко до изравнителен гол. Сисиньо получи по фланга и не се забави с центрирането в наказателното поле. Там топката падна на главата на Жоржиньо, който обаче стреля в аут с глава.

В 72' дойде времето и на Клаудио Кешеру да опита да преодолее стража на домакините. Румънският национал получи добро центриране от Сисиньо и стреля с глава, но отново Айнарсон се намеси отлично и опази вратата си.

3' по-късно и Пламен Илиев показа класа, след като изби тежък удар на Йонсон.

В последната минута от добавеното време все пак Лудогорец стигна до изравнително попадение. Вандерсон центрира в наказателното поле, където непокрит бе оставен Абел Анисе, който с глава изравни.

Преди мача

Шампионът на България Лудогорец продължава участието си във втория по сила европейски клубен турнир. "Зелените" бяха отстранени от Шампионска лига от шампиона на Унгария Ференцварош и сега ще се изправят срещу исландския Валур във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Срещата днес е от 22:00 часа в столицата Рейкявик. Треньорът на "орлите" Стойчо Стоев взе решение да не разчита на Станислав Манолев, както и на Марселиньо, с който влезнаха в спор по време на реванша с унгарския първенец. За Рейкявик не отпътува и наказаният Козмин Моци.

СЪСТАВИТЕ:

Валур: Айнарсон, Саеварсон, Омарсон, Сиурбьорнсон, Йонсон, Петри, Старке Хедлунд, Ингварсон, Баралстову, Педерсен, Халдорсон

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Сисиньо, Анисе Абел, Яцек Горалски, Мавис Чибота, Жоржиньо, Стефан Баджи, Клаудиу Кешеру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички