Биткаджийски дуел на "Армията": ЦСКА излъга Осиек в Лига Европа


Биткаджийски дуел на "Армията": ЦСКА излъга Осиек в Лига Европа
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

18431 0

ЦСКА направи много важна крачка към класирането си в 3-и квалификационен кръг, след като "червените" намериха начин и излъгаха Осиек, печелейки с 1:0 пред над 10 хиляди души на стадион "Българска армия".

Единствното попадение беше дело на Евандро, който отбеляза брилянтно попадение в 53', с което донесе безценната победа в много тежък двубой. Двата отбара заложиха изцяло на солидна защита и рядко създаваха положения, а при едно от малкото такива нападателят беше безпогрешен.

10-ина минути преди края Осиек имаше шанс да изравни, но Мансе нацели страничния стълб, а с това ЦСКА записа суха мрежа - безценен резултат преди реванша в Хърватия след седмица.

Благодарение на гола на Евандро, Люпко Петрович дебютира официално с успех, доказвайки че все още е изключителен тактик и съумя да вдигне отбора в най-важния момент след 3-те поредни издънки в първенството и предишния двубой от Лига Европа срещу Титоград.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените" започнаха силно срещата и имаха няколко отлични атаки. В 7' ЦСКА имаше най-доброто си положение, след като Евандро получи топката в пеналта, но от блика дистанция стреля слабо и в крак на защитник.

"Българска армия" обаче не видя повече интересни положения. На няколко пъти ЦСКА организира добри атаки на скорост, след като "червените" бъркаха в завършващата фаза и дори нямаше удари към Ивушич. В същото време Осиек нямаше почти никакви идеи в нападение и само с няколко слаби центрирания се опитаха да затруднят Черниаускас.

В последната минута Пилж пробва удар от средна дистанция, но Бодуров блокира удара и топката премина на сантиметри встрани.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна отлично за ЦСКА и в 52' те стигнаха до откриващ гол. Евандро да Силва получи пред границата на наказателното поле и с помощта на рикошет в играч на съперника успя да овладее, след което нанесе отличен удар от въздуха, за да открие резултата - 1:0.

След брилянтното попадение "червените" веднага се насочиха към затварянето на постъпите към вратата си и търсеха атаки на скорост. Гостите пък се опитаха да атакуват, но положения пред вратата на Черниаускас липсваха.

В 75' гостите имаха първия си реален шанс за гол. След центриране от корнер Майсторович свали топкта за Мансе, който се завъртя и стреля от въздуха на 6 метра от вратата, но беше неточен - пропуск за Осиек.

Греъм Кери се появи в последните 15 минути, за да внесе скорост в намалелите нападения на ЦСКА. Вместо това в 82' нападателят Мансе можеше да се разпише, след като между Томас и Джеферсон успя да овладее топката и да стреля от воле, но удари греда.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След звучно начало на сезона и 4:0 над Титоград, "червените" рязко понижиха качеството на продукцията си, а оттогава възпитаниците на новия треньор Люпко Петрович нямат победа (две равенства и поражение). В клуба настъпи сериозна промяна с официалното назначение на сръбрския треньор, а надеждата е, че той ще стабилизира изявите на ЦСКА преди мачовете с Осиек.

Хърватският тим беше напуснат от доста играчи след успешната кампания на отбора, който изпревари Хайдук в класирането и се поздрави с бронзовите медали в шампионата. Осиек влиза директно във втория кръг на Лига Европа, а в единствения си официален мач хърватите биха Славен Белупо в първия си мач.

СЪСТАВИ:

ЦСКА: Черниаускас, Занев, Бодуров, Томаш, Жеферсон, Малинов, Тиаго, Фабирини, Бикел, Евандро, Соу

Осиек: Ивушич, Клейнхейслер, Майсторович, Мансе, Бочкай, Сорса, Запер, Шкорич, Марич, Пилж, Шутало

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички