Край на приказката "Шампионска лига" за Лудогорец, късметът изневери на разградчани (ВИДЕО)


Край на приказката "Шампионска лига" за Лудогорец, късметът изневери на разградчани (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

24587 0

Отборът на Лудогорец отпадна в третия предварителен кръг на Шампионска лига, след като спечели домакинството си в Разград над Апоел Беер Шева с 3:1, но след загубата с 2:0 в Израел, шампионите се разделят с турнира.

"Орлите" стартираха вихрено и още до 33' бяха заличили пасива си, след като Вандерсон вкара два гола. След почивката момчетата на Георги Дерменджиев реализираха и трети гол чрез Марселиньо, но при единствената си добра атака до момента гостите от Апоел намалиха с голяма доза късмет.

Единствената утеха за 6-кратния шампион на България е, че те продължават участието си в Европа, като ще играят за влизане в групите на Лига Европа.

Сблъсъкът, който ще реши участника в плейофите на турнира, ще се проведе на "Лудогорец Арена" и започва в 21:30 часа. Двубоят може да следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Срещата започна по-добре за българския отбор и в първите 5' Лудогорец бе тимът, чиято игра се отличаваше. Лукас Саша опита центриране от дясно, но до удар към вратата не се стигна.

Отличната игра на "зелените" даде резултат едва 9' след първия съдийски сигнал. Марселиньо открадна топка в собствената си половина, напредна сериозно, направи двойно подаване с Кафу, след което центрира в наказателното поле, където Вандерсон изпревари защитник в червено и откри резултата 1:0.


Wanderson Goal HD - Ludogorets (Bul) 1-0 H... by riqezi

Гостите също показаха, че са дошли, за да се борят и в 15' Битон напредна добре от дясно, освободи се от Кафу и Моци, но шпагатът на Саша прекрати рейда на футболиста на Апоел.

В 24' българският шампион бе близо до втори гол, след чудесен рейд от ляво на Натанаел, който центрира в наказателното поле. Там Вандерсон опита да нанесе удар, който бе блокиран, а след това и Кафу опита късмета си, но топката премина високо над вратата.

Нова добра възможност за момчетата на Георги Дерменджиев се откри в 28', като отново главно действащо лице бе Вандерсон. Атакуващият футболист направи добро включване по десния фланг и опит от малък ъгъл да отбележи втория си гол, но кълбото премина на сантиметри от левия стълб на Наимов.

12' преди края на първата част Лудогорец заличи пасива си от първата среща, а под светлините на прожектора за пореден път бе Вандерсон. Бразилецът получи чудесно извеждащо подаване от капитана Дяков, осовободи се от вратаря и вкара в опразнената врата.


Wanderson Goal HD - Ludogorets (Bul) 2-0 H... by football365life2

Нова добра възможност се откри пред шесткратния шампион на България, когато Дяков изведе Вандерсон по десния фланг, халфът центрира в наказателното поле, където Моци стреля от воле, но топката излезе в аут.

Нова много добра атака в "зелено" доведе до трети гол за Лудогорец. Кафу открадна в средата на терена, напредна добре и комбинира с Марселиньо, който опита шут от далеч. Той бе блокиран, но кълбото попадна в Кафу, който с глава подаде към Кешеру, а румънският национал свали перфектно с глава към Марселиньо, който продължи участието си в атаката и с левия крак направи аванса на своя тим 3:0.


Marcelinho Goal HD - Ludogorets (Bul) 3-0 H... by sharleenguglielmo

Само 5' по-късно обаче при контра атака Уакиебе изведе идеално Гадир, който напредна и стреля. За нещастие на българския тим топката рикошира в крака на Моци, прехвърли Брун и влетя във вратата за 3:1.


Mohammad Ghadir Goal HD - Ludogorets (Bul) 3... by Football--Live

В 71' Георги Дерменджиев прибегна до първа смяна, като Върджил Мисиджан се появи на терена за сметка на Анисе.

Като по чудо Апоел не отбеляза втори гол във вратата на Броун, след като отново Уакиебе бе изведен от ляво, видя непокрития Гадир, който обаче стреля високо над вратата на "зелените". 

11' преди края на срещата треньорът на Лудогорец освежи атаката на своя тим, като Жоао Пауло се появи на терена за сметка на Джонатан Кафу.

В 80' се стигна до четвърти гол за българския шампион, след като Пластун стреля с глава след центриране от корнер, а Марселиньо добави, но бе в положение на засада и правилно бе отменен голът.

5' преди края на срещата гостите можеха да сложат точка на спора, след като Пластун си помогна с ръка в наказателното поле и последва дузпа. Зад топката застана Огу, който прати кълбото високо над вратата.

Само 2' по-късно Охана бе изгонен за втори жълт картон, след като фаулираиграч на българския шампион пред наказателното поле.

В последната минута на срещата Уакиебе стреля в страничния стълб, а секунди по-рано Марселиньо удари без топка играч на израелците и бе изогнен с директен червен картон.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двубоят е изключително важен за Лудогорец, тъй като може да определи европейската съдба на тима до зимата. При победа, със сигурност "орлите" ще играят минимум в груповата фаза на Лига Европа, ако отпаднат в плейофите на Шампионска лига. Освен това финансовите измерения на евентуална победа са много сериозни и в касата на клуба ще постъпят минимум над 3 милиона евро допълнително, дори да играе само в Лига Европа.

Задачата на водения от Георги Дерменджиев обаче е много, много тежка. Загуба с два "чисти" гола в гостуване е един от най-неприятните резултати, защото това означава, че в реванша загубилият тим трябва да спечели с 3 гола, за да продължи напред. Лудогорец обаче е доказал, че може да вкарва и ще разчита на силното си нападение, за да обърне развоя срещу Апоел.

Добрата новина за тима е, че няма контузени титуляри и Дерменджиев ще може да разчита на всичките си налични звезди. Единственият проблем е, че Козмин Моци и Станислав Дяков ще пропуснат следващия евро мач на тима, ако си изкарат картон.

Състави:

Лудогорец: Броун, Лукас Саша, Пластун, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешеру

Апоел Беер Шева: Наимов, Битон, Витор, Цедек, Ради, Гадир, Нвакеме, Енбиндер, Меликсон, Огу, Корхут

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички