Шампионска лига е на път да остане мираж за Лудогорец


Шампионска лига е на път да остане мираж за Лудогорец
Снимка: БГНЕС

8941 0

Шансовете на Лудогорец да се класира за плейофите в Шампионска лига изглеждат минимални, след като "орлите" допуснаха поражение с 2:0 от Апоел в Беер Шева.

Мачът не се разви изобщо по вкуса на Лудогорец, а още през първото полувреме Апоел поведе след страхотна акция и гол на Нуакеме. Домакините пропиляха още няколко положения и водеха само с един гол разлика до почивката.

След нея Лудогорец внесе нужните корекции в играта си и заигра по-добре, но бяха изненадани в 79'. Защитата позволи на резервата Оханна да овладее между двама и да стреля, топката рикошира в Пластун и влетя в мрежата - 2:0.

Българският шампион не стоеше слабо на терена, но пропусна своите най-добри положения. В грешник за тима се превърна Вандерсон, който сам пропиля 3 чисти положения за гол, а това направи задачата на "орлите" за реванша много, много трудна.

Пореден слаб мач изигра Джонатан Кафу, който с играта си се отдалечава от мечтания трансфер на запад, а освен това и драстично занижи цената, която от Лудогорец искат за него. През миналата зима Домусчиев отклони оферти за над 10 милиона паунда, докато сега "орлите" могат само да мечтаят за подобни предложения.

Все пак Лудогорец има шанс да се класира напред, ако стигне до победа с 3 гола разлика в реванша. При 2:0 срещата ще влезе в продължения, а при всяка друга победа с два гола разлика, напред ще продължи Апоел (Беер Шева).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След като в първите минути имаше няколко остри влизания на играчи на Лудогорец, Апоел започна да действа по-добре в атака и в 12' дойде време за първата ситуация в мача. Нуакеме проби отляво, като мина покрай Саша и центрира в наказателното поле. Топката сигна до Меликсон, който обаче беше блокиран от Пластун.

В 19' обаче играчите в червено откриха резултата. Нуакеме безпроблемно проби през центъра без да бъде пресрещнат от играч на "орлите". Той пусна вдясно в наказателното поле на Лудогорец, където Меликсон овладя и пусна остър пас пред вратаря за Нуакеме - удар и 1:0 за израелския шампион.

Няколко минути по-късно Марселиньо стреля изключително опасно от пряк свободен удар, като вратарят на Апоел едва спаси. При добавката топката беше в краката на Вандерсон, но вместо веднага да стреля, той се опита да овладее и профука 100%-ова възможност за Лудогорец.

В 28' последваха опасни ситуации и пред двете врати. Първо Гадир пропусна отличен шанс за своя тим, а в последвалата контраатака Марселиньо пробва да изведе Кешеру сам срещу вратаря, но в последния момент защитник успя да избие в корнер.

Апоел продължи да атакува много опасно на контраатака, като Моци си изкара жълт картон, за да спре Меликсон по дясното крило, а на няколко пъти защитата едва едва се справяше с Нуакеме в предни позиции.

До края на полувремето "орлите" така и не намериха противодействие на бързата атака на Апоел, но все пак нов гол не падна - 1:0 до почивката на "Търнър Стейдиъм".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на втората част Лудогорец можеше да изравни, но профука отличен шанс. Кафу изведе Вандерсон сам срещу вратаря, но ударът на халфа излезе в аут - втори непросим пропуск на бразилеца.

В 55' прекрасна акция отдясно на Лудогорец премина през Кафу, Саша и Вандерсон, като последният нахлу в наказателното поле. Вместо обаче да подаде на останалия напълно сам Марселиньо, той се полакуми и стреля, пращайки топката в аут.

Лудогорец продължи да е по-активният отбор, но Апоел съумя да се нареди спрямо промените, извършени от Героги Дерменджиев и на няколко пъти гостите имаха опасни контраатаки. При една такава 22 минути преди края едва не се стигна до гол, но удар на Меликсон мина встрани.

В 70' страхотно двойно подаване между Марселиньо и Вандерсон прати плеймейкърът на стрелкова позиция, но ударът му изелзе много в аут. По-късно Кафу центрира за Кешеру, но изстрелът с глава на румънеца излезе в аут. Той беше изваден 13 минути преди края, а на негово място влезе Мисиджан.

В 79' резервата Михал Охана нанесе втори удар по Лудогорец. Нуакеме задържа топката добре и успя да центрира в наказателното поле. Там Охана трудно успя да овладее, обърна се и стреля, топката рикошира в Пластун и влезе неспасяемо във вратата - 2:0.

До края на срещата Лудогорец имаше един шанс да вкара, но при изстрел от пряк свободен удар на Натанаел вратарят Хаимов успя да спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Дерменджиев направи интересна промяна в състава си, след като сред титулярите попадна привлечения през лятото Браун на мястото на Ренан дос Сантос. До Козмин Моци в центъра на защитата пък застана Игор Пластун.

АПОЕЛ: 55. Хаимов, 2. Битон, 4. Мигел Витор, 5. Цедек, 7. Ради, 8. Гадир, 9. Нуакеме, 11. Енбиндер, 24. Меликсон, 30. Огу, 69. Корхут

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Браун, 8. Саша, 32. Пластун, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 12. Анисе, 22. Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Родният представител успя да се справи с литовския шампион Жалгирис, въпреки че загуби пъравта среща във Вилнюс с 1:2. В реванша Лудогорец беше безпогрешен и спечели с 4:1, независимо че Жалгирис успя да поведе.

Апоел пък стигна до два успеха във втория предварителен кръг. У дома тимът от Беер Шева спечели с 2:1 срещу Хонвед, а след това взе и реванша с 3:2.

В последните години в израелския тим бяха наляти сериозни пари, а от две години насам отборът играе на стадион за 65 милиона евро. Съперникът, въпреки че е непоставен, беше един от най-тежките, които можеха да се паднат на Лудогорец.

"Орлите" дори са аутсайдер, поне що се отнася до първата среща. Лудогорец обаче излиза на терена за добър резултат, който да помогне на тима преди реванша в Разград.

Очаквайте стартовите състави на двата отбора към 19:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички