Без да блести Лудогорец започна новия сезон с трофей, грабна Суперкупата


Без да блести Лудогорец започна новия сезон с трофей, грабна Суперкупата
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4646 0

Лудогорец започна новия сезон, както завърши и стария - с трофей. Разградчани победиха Славия с минималното 1:0 и спечелиха Суперкупата на България за трети път в своята история. Единственото попадение в срещата отбеляза голмайсторът Клаудио Кешеру в 31'.

Лудогорец прибра трета Суперкупа във витрината си след успехите през 2012 и 2014 г. Двата отбора с този мач също така загряха за битките от европейските клубни турнири следващата седмица. Лудогорец на 11 юли играе с Крусейдърс със северноирландския Крусейдърс в Разград, а Славия играе навън с финландския Илвес.

Най-опасната ситуацията през първата част дойде в 15' след натиск на Лудогорец. Марселиньо нацели напречната греда след опасен шут, а след това топката попадна в Кешеру, но я прати в аут. Пет минути по-късно Галин Иванов изпълни фаул, но далеч от целта. 

Въпреки че разградчани не направиха кой знае колко атаки, в 31' стигнаха до попадение. Натанаел стреля, но топката се отклони от Кешеру в Марселиньо, който върна към румънеца и той без проблеми реализира. В 33' отново Галин Иванов изпълни пряк свободен удар, но Ренан изби в ъглов. В 40' "белите" направиха сериозна грешка и топката попадна в Мисиджан, който обаче не успя да се възползва по най-добрия начин от нея. 

Славия започна малко по-активно втората част. В 47' столичани имаха претенции за дузпа заради нарушение на Сисиньо срещу Галин Иванов. Исканията бяха основателни, но Георги Кабаков прецени, че нарушение няма. 

Постепенно Лудогорец отново наложи натиск, като в 55' Стергиакис спаси много опасен удар на Кампаняро. В 62' отново стражът на Славия бе безупречен и този път отказа Мисиджан. В 72' се стигна до спорна ситуация, Дяков бе доста груб в действията си, но не получи жълт картон, като това щеше да е втори негов и съответно червен. В заключителните минути Славия бе отборът, който упражни натиск, но без да успее да извлезе максимума и да отбележи изравнително попадение. 

ПРЕДИ МАЧА

След като през май Славия успя да победи Левски след дузпи на финала за Купата, то днес ще има възможността да се бори за първа Суперкупа във витрината си. Златомир Загорчич няма кадрови проблеми преди двубоя, като в игра се очаква да видим и едно от новите попълнения Димитър Велковски.

Двубоят днес ще е официалният дебют за новия треньор на разградчани - Пауло Аутори. Той няма да може да разчита на Абел Анисе, както и на Яцек Горалски, който получи контузия след участието си с Полша на Световното първенство. "Орлите" вече са печелили два пъти това отличие през 2012г. и 2014., като сега за трети път ще може да започнат новия сезон с отличие. Също така това е главна репетиция за двата тима за старта на Първа лига, който е след 2 седмици.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 30. Моци, 90. Форстър, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

Славия: 32. Стергиакис, 25. Александров, 55. Христов, 33. Иванов, 19. Велковски, 27. Мартинов, 38. Гамаков, 29. Ангелов, 17. Цветанов, 10. Карабельов, 8. Шоколаров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички