10/10! Лудогорец на Петев е първи в редовния сезон на Първа лига, Ботев Пловдив пак падна на Колежа (ВИДЕО)


10/10! Лудогорец на Петев е първи в редовния сезон на Първа лига, Ботев Пловдив пак падна на Колежа (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

7252 0

Българският шампион Лудогорец продължи серията от победи и спечели нови три точки в последния 30-и кръг от редовния сезон в Първа лига. "Орлите" сломиха Ботев Пловдив с 2:0 пред хиляди на стадион "Христо Ботев". Така "канарчетата" записаха второ поражение от два мача след завръщането си у дома.

По този начин Ивайло Петев продължи да бъде безгрешен, откакто се завърна в Разград - 10 мача, 10 победи. Лудогорец пък събра 74 точки и си гарантира първото място преди плейофите, а с което и домакинството в така важния сблъсък с ЦСКА.

"Армейците" вече са на четири точки от "зелените", но тепърва им предстои мач у дома срещу Ботев Враца. Те обаче ще са без подкрепата на своите привърженици поради наказанието от два мача у дома без публика.

Лудогорец заслужено стигна до успеха, като още до почивката имаше добра преднина от два гола. Със силен мач се отличи новото попълнение Кайо Видал, като именно той откри, реализирайки третия си гол, откакто дойде в отбора (27').

Две минути преди края на първото полувреме пък Игор Тиаго вкара 13-ия си гол в Първа лига след майсторско отиграване с глава. Повече голове от него в шампионата имат само Дюкенс Назон - 14 (ЦСКА), Антоан Бароан - 14 (Ботев Пловдив), и Ивайло Чочев (ЦСКА 1948) - 19.

След като първата позиция за Лудогорец е сигурна, това значи, че "орлите" ще стартират плейофните битки срещу шестия в класирането след края на редовния сезон. Към момента тази позиция заема Славия с 49 точки, но ако Локомотив Пловдив победи Левски, "смърфовете" ще влязат в топ 6 на мястото на "белите" от София.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още след първите минути игра срещата трябваше да бъде временно прекратена заради намалената видимост. Това бе предизвикано от феновете на "канарчетата", които сториха същото и при последното домакинство - срещу Левски.

В първите десет минути от срещата и двата отбора показаха желание да владеят топката и да атакуват, но до по-опасни нападения пред някоя от двете врати не се стигна.

В 19-ата минута Пьотровски подаде с пета към Фон Витри и той влезе необезпокояван в наказателното поле, след което комбинира с Десподов около бялата точка. Бързоногото крило обаче не стреля добре и бе блокиран.

В средата на полувремето се стигна и до по-сериозно напрежение между футболистите. Антонио Перейра получи жълт картон за по-грубо влизане, а Джеймс Етоо поддаде на провокация на Десподов и също бе декориран. Секунди след това и Самюел Акере спря атака с нарушение и получи официално предупреждение. 

27' - 0:1! Кайо Видал откри резултата, след като получи в наказателното поле от Кирил Десподов. Той се отличи с прецизен изстрел през човек, след като преди това никой не игра с топката, която тупна в наказателното поле и стана удобна за десния му крак.

43' - 0:2! Клод Гонсалвеш центрира меко в наказателното поле, а Самюел Супрайен остана под топката и позволи на Игор Тиаго да я насочи с глава в мрежата на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Десподов бе изведен срещу вратаря и нямаше засада. Той го преодоля, а след това се завъртя и опита в движение да насочи топката в опразнената врата, но стреля в аут.

В 61-вата минута Ботев създаде най-доброто си положение за гол. След ъглов удар Антонио Перера стреля с глава, а топката се отклони в страничния стълб.

Секунди след това Бароан получи в наказателното поле и имаше пространство за удар, но реши да овладява, след което което Падт вече бе скъсил дистанцията и ударът на нападателя на "канарчетата" попадна право в тялото на стража.

В 70-ата минута Пьотровски сякаш застъпи опонент, след което игра с топката и му я отне в наказателното поле. От Ботев имаха претенции за дузпа, но съдията не видя нередни действа.

Минути след това Кирил Десподов стреля от средна дистанция по техничен начин, но топката излезе с много малко в аут.

Около четвърт час преди края Игор Тиаго бе сам около бялата точка и напълно непокрит не успя да уцели вратата. Нападателят се отличи с огромен пропуск, с който не успя да реши напълно срещата.

В последните минути от срещата темпото значително спадна и мачът се доиграваше. Въпреки голямото 8-минутно добавено време - Ботев остана много далеч от частичния обрат.

Преди мача:

Гостите са определяни като тотални фаворити преди двубоя. Те влизат от срещата като водач във временното класиране и разполагат с преднина от 39 точки пред 10-тия Ботев Пловдив.

"Канарчетата" са в ужасяваща серия от 9 поредни загуби като домакин на днешния си съперник, но с уточнението, че са се провеждали на тренировъчната база в Коматево.

Възпитаниците на Балтазар имат една победа в последните си 5 официални срещи, дошла преди броени дни над Пирин при визита с 4:2. Преди това бе загубено дербито с Левски - 0:1.

"Орлите" са на другата крайност - 9 поредни победи във всички турнири, като при последната визита се наложи с 1:0 над ЦСКА и оглави за първи път от няколко месеца класирането с точка актив при равен брой изиграни срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички