Нова сериозна визита за Лудогорец и Дерби на Варна в неделния ден


Нова сериозна визита за Лудогорец и Дерби на Варна в неделния ден
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

7080 0

Нови три мача от програмата на последния 30-и кръг от редовния сезон на Първа лига ще се изиграят днес, 7 май, неделя. В първия от тях Септември посреща Пирин Благоевград от 15:15 часа на Националния стадион „Васил Левски“. От 17:45 часа Черно море приема Спартак Варна в поредното издание на Дербито на морската ни столица, а в късния двубой шампионът и лидер в класирането Лудогорец гостува на Ботев (Пд) на „Колежа“.

Септември - Пирин (Бл)

На Националния стадион „Васил Левски“ своя официален дебют за Септември ще направи новият треньор Красимир Балъков. Бившият наставник на Етър има за цел да спаси отбора от изпадане, като столичани са 13-и с 22 пункта. Отборът е в серия от шест последователни поражения в лигата, което доведе и до треньорската рокада и замяната на Светослав Петров с Балъков.

Пирин е точно на позиция и точка по-назад в класирането в сравнение със Септември. Благоевградчани бяха в добра форма през март, но април се сринаха и в момента са в серия от четири поредни загуби и общо срещи без победа, като за последно взеха трите точки при домакинството на Хебър на 11 март.

Черно море - Спартак (Вн)

Първият мач между двата варненски тима на стадион „Спартак“ завърши при нулево равенство, като за „соколите“ сблъсъкът е по-важен. Спартак е на последно място в класирането със скромния актив от 17 точки, на три от намиращия се пред тях Хебър. В последния кръг варненци допуснаха късно изравняване при домакинството на ЦСКА 1948 за крайното 3:3. Те няма да могат да разчитат на старши треньора си Димитър Димитров-Херо, който е наказан за една среща.

Воденият от Илиан Илиев отбор пък е пети с точно 50 точки, на три пред седмия Локо (Пд), като равенство им осигурява място в шестицата. „Моряците“ са в поредица от три мача без победа във всички турнири, като ще се опитат да спрат негативната серия срещу градския съперник. Черно море ще мисли и за реванша с Лудогорец в 1/2-финалите за Купата на България – мачът в Разград е на 11 май, а първият двубой във Варна завърши с успех на Ивайло Петев и компания с 2:1.

Ботев (Пд) - Лудогорец

За разградчани предстои поредна тежка визита след тази на ЦСКА в 28-ия кръг. Тогава пред препълнените трибуни на стадион „Българска армия“ разградчани се справиха с напрежението и двете прекъсвания на срещата, за да излъжат „червените“ за крайното 1:0, с което поведоха на точка на съперника в борбата за титлата.

Разликата остана и след победите на Лудогорец и ЦСКА съответно над Берое и Хебър Пазарджик в миналия кръг, а „зелените“ ще могат отново да дръпнат с четири преди домакинството на "червените" на Ботев Враца в понеделник. Успех над Ботев ще осигури на шампионите както първото място в подреждането след редовния сезон, така и домакинско предимство срещу Саша Илич и компания в плейофите.

"Канарчетата" си гарантираха десетата позиция и ще играят в четворката от 7 до 10-о място. Това стана факт след победата над Пирин Благоевград с 4:2 като гост, в която хеттрик отбеляза Антоан Бароан. Отново той ще бъде една от основните заплахи за отбраната на Лудогорец, който ще гостува пред нова враждебна атмосфера, тъй като се очаква поредна голяма бройка зрители на „Колежа“ за второто домакинство на „канарчетата“ на стадион „Христо Ботев“.

15:15 Септември – Пирин

17:45 Черно море - Спартак Варна

20:15 Ботев Пловдив – Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички