В Разград Локо (Пд) се прости с рекордна серия, но сега мечтае за друга такава


В Разград Локо (Пд) се прости с рекордна серия, но сега мечтае за друга такава
Снимка: Фейсбук страница Lokomotiv Plovdiv

602 0

Лудогорец бе тимът, който спря победната серия на Локомотив (Пловдив) в шампионата и им попречи да подобрят рекорда си за най-много поредни успехи - 9. Все пак, момчетата на Александър Томаш изравниха това постижение.

Все пак, "смърфовете" не загубиха с Разград (1:1) и все още могат да отбележат рекорд. Става дума за най-дълга серия без загуба в Първа лига, пише "Мач Телеграф". В останалите 2 мача, които са изиграли този сезон, "черно-белите" имат и 2 равенства.

Ако към тези 11 мача без загуба добавим и последните 2 кръга от миналия сезон, също без поражение, серията на Локо (Пд) нараства на 13 мача. Така пловдивчани са само на 1 двубой от изравняване на друга рекордна своя серия - най-много поредни шампионатни мача без загуба.

И този рекорд, както доста други, клубът записа в шампионския си сезон от 2003/04. В първите 11 кръга тогава Локомотив нямаше загуба, като и в последните три от предишния шампионат - 2002/03. Така тогава се стигна до ненадминатия до днес рекорд от 14 срещи без поражение.

Това върхово постижение може да бъде изравнено, ако в понеделник играчите на Томаш не загубят двубоя с ЦСКА. През 2003/04 серията бе спряна в 12-ия кръг със загуба от Литекс в Ловеч с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички