Твърди се, че заразените с коронавирус в Локо (Пд) са поне 6-7


Твърди се, че заразените с коронавирус в Локо (Пд) са поне 6-7
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1067 0

Поне 10 са положителните тестове за коронавирус в Локомотив (Пловдив), съобщи Монитор. Това е станало ясно след тестовете в отбора и сред служителите, които бяха направени вчера. Вероятно не всички от заразените са футболисти, но поне 6-7 са играчите, твърди изданието.

Днес ще има нови проби, защото притесненията са, че е възможно заразените да са повече. Ще бъде изискано тестване на контактните лица на тези, които са с доказано положителни резултати. Сред хората с положителен тест е капитанът Димитър Илиев, както и вратарят Илко Пиргов.

Носителите на Купата на България празнуваха на Слънчев бряг в деня след успеха в турнира, а освен това имаше и купон в пловдивски нощен клуб, където е имало и голяма група фенове. Неофициално, от там също се чакат доста положителни тестове за коронавирус след положителните проби на четирима запалянковци, посетили финала за Купата на страната – момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години.

Припомняме, че по време на сблъсъка за трофея присъстваха 12 000 души на Националния стадион "Васил Левски", които в по-голямата си част не спазваха мерките за социална дистанция. По данни на РЗИ заразените играчи са двама, а засегнатите фенове - четирима. Кой бе последният елитен български клуб, в който заразата избухна, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички