Потвърдиха датата за подновяване на Първа лига, обявиха промяна при смените


Потвърдиха датата за подновяване на Първа лига, обявиха промяна при смените
Снимка: Оф. сайт на Левски

1129 0

Първенството в Първа професионална лига ще се поднови на 5 юни и ще продължи до 17 юли, като в този период ще се изиграят два кръга от редовния сезон и още пет от плейофната фаза. Между 14 и 16 юли ще се изиграят баражите за влизане в Първа лига и за участие в евротурнирите, а на 24 юли започва новият сезон.

При обявяването на ново извънредно положение преди 5 юни и невъзможност за подновяване на първенството за крайно се приема настоящето класиране. Същото важи и при обявяване на извънредно положение между 5 юни и 17 юли и невъзможност за доиграване на първенството.

В оставащите мачове от сезон отборите ще имат право да правят по пет смени на мач, като тези смени ще трябва да бъдат извършени на три пъти, за да се избегне прекаленото накъсване на мачовете.

По отношение на Купата на България полуфиналите ще се изиграят в два мача, както бе планирано, а финалът ще се състои на 1 юли, като стадионът-домакин все още не е уточнен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички