Локомотив Пловдив с жалба срещу съдийството на мача срещу ЦСКА 1948


Локомотив Пловдив с жалба срещу съдийството на мача срещу ЦСКА 1948
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2061 0

Локомотив Пловдив изригна срещу съдийството при гостуването на ЦСКА 1948. „Черно-белите“ загубиха мача от Първа лига с 0:1.

От „Лаута“ обявиха, че ще подадат жалба срещу съдиите. Главната причина за оплакването на пловдивчани е случилото се в 68-ата минута на мача, когато бе отменен гол на Райън Бидунга. Тогава Парвиз Умарбаев изпусна дузпа, а националът на Конго прати топката в мрежата на Даниел Наумов след добавка.

Ето какво написаха от пловдивския клуб:

"Уважаеми локомотивци,

Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът „е навлязъл“ в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с “Правилата на играта”. Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в „Правилата на играта“. Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на „Правилата на играта“.

А ето кой бивш съдия ще става шеф в Локомотив Пловдив.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички