Ще бъде изтеглен голям заем за стадионите на Ботев и Локомотив


Ще бъде изтеглен голям заем за стадионите на Ботев и Локомотив
Снимка: Facebook

1535 0

Тегленето на заем в размер на 44 милиона лева бе одобрено на общественото обсъждане за спортната инфраструктура в Пловдив с подкрепата на представителите на спортните клубове в града. Тези пари ще бъдат финансирани за изграждането на стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив – стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“, но също така и за изграждането на нов плувен комплекс.

„Колежа“ и стадиона в парк Лаута ще получат по 12 милиона лева, а другите 20 ще с инвестират за 50-метров плувен комплекс „Младост“. Заемът ще бъде изплащан следващите 20 години, а той трябва да бъде усвоен през предстоящите две години.

Средствата за стадион "Христо Ботев" ще отидат за металната конструкция на четирите трибуни и козирка. За стадиона на Локомотив парите ще са за изграждането на централна трибуна както и за вертикалната планировка на целия комплекс "Лаута". Това заяви заместник кметът Пламен Райчев. Той разясни, че досега за стадион "Христо Ботев" са изразходвани 12 милиона лева, като останалите ще бъдат сертифицирани до края на годината.

 Вижте още: Сензационно разкритие от бившия шеф на Локомотив Пловдив Христо Крушарски пред Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички