Отменен гол, две изпуснати дузпи и крах за Локомотив (Пловдив) в София


Отменен гол, две изпуснати дузпи и крах за Локомотив (Пловдив) в София
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4124 0

Битката за 7-ото място в класирането на Първа лига стана много, много интересно, след като настоящият "лидер" на втората осмица - Локомотив Пловдив, претърпя крах в опита си да се добере до победа над ЦСКА 1948 и загуби с 0:1 в Бистрица - резултат, сериозно завръзващ битката за мястото, което дава право на плейофен двубой за място в Европа. 

Единственото попадение в мача падна по странен начин, след като в 37' високата защита на гостите се пропука при центриране от корнер, при което Иван Русен намери Ивайло Чочев и той засече неспасяемо във вратата на пловдивчани - 1:0. 

"Червените" бяха по-активният отбор през първите минути и имаха няколко шанса да стигнат до гол, който в крайна сметка лидерът на тима отбеляза малко преди почивката. 

Интересните моменти пред Наумов пък бяха през второто полувреме. В 66' Емил Мартинов игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която Парвиз Умарбаев пропусна. До топката пръв се добра Райън Бидунга и вкара, но след намеса на ВАР попадението беше отменено, тъй като играчът на гостите бе навлязъл в наказателното поле преди изпълнението. 

В 72' реферът видя фал на Марио Топузов срещу Витанов отново в наказателното поле и последва нова дузпа - този път Карагерен се нагърби с отговорността, но и той изненадващо пропусна от бялата точка. 

В самия край на срещата при разбъркване в наказателното поле на ЦСКА 1948 топката се озова в краката на Гомис, който от метър прати топката в аут - непростим пропуск и загуба за Локо (Пд).

Поражението на "смърфовете" завърза сериозно битката за 7-ото място. В момента там е Берое, който по-рано днес се провали срещу Арда у дома (2:2). Заралии са с 37 точки, а с 1 по-малко са ЦСКА 1948 и Локо (Пд). Арда е с 31. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички