Локомотив Пловдив не успя да победи Марица в бенефиса на Илко Пиргов, вратарят изпусна дузпа


Локомотив Пловдив не успя да победи Марица в бенефиса на Илко Пиргов, вратарят изпусна дузпа
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1884 0

Отборите на Локомотив Пловдив и Марица Пловдив завършиха 1:1 в приятелски мач, който се изигра на стадиона в парк "Лаута" в днешния 7-и юли.

Контролата бе последна и за двата тима преди старта на сезон 2023/24 в Първа и Втора лига, а също така и своеобразен бенефис за вратаря на "смърфовете" Илко Пиргов, който след края на миналата кампания сложи край на кариерата си.

Именно 37-годишният Пиргов имаше възможност да се разпише от дузпа още в осмата минута, но не успя да преодолее Илия Николов. Пет по-късно стражът на Локо бе заменен, а играчите на двата отбора му направиха шпалир.

След 40 минути игра Марица също получи 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Мартин Газиев, който не сбърка и откри резултата в полза на гостите.

В 68-ата минута главният рефер отсъди трета дузпа в мача и втора за Локомотив, като този път Джовани бе безпогрешен и възстанови равенството, което не се промени до последния съдийски сигнал.

Така и двата тима приключиха предсезонната си подготовка. В първия кръг от новия сезон в Първа лига за Локо Пловдив предстои градско дерби с Ботев (16.07.), докато Марица започва кампанията във Втора лига с домакинство на Спартак Плевен (15.07.).

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички