Локомотив Пловдив "излъга" Локомотив София в "железничарското" дерби


Локомотив Пловдив "излъга" Локомотив София в "железничарското" дерби
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

907 0

Локомотив Пловдив успя да победи Локомотив София в "железничарското" дерби от програмата на 21-ия кръг на родната Първа лига. Момчетата на Александър Томаш надделяха с минималното 1:0 у дома.

Още в третата минута Бабакар Дион можеше да открие с хубав удар от средна дистанция, но но не затрудни стража на столичните "железничари" Бубакар Дайе.

В 10' Димо Бакалов падна в наказателното поле след съприкосновение с Тодор Павлов. Гостите имаха претенции за дузпа, но Никола Попов не отсъди такава дори и след консултация с ВАР.

До края на първата част се стигна до още няколко положения, но нито една от двете врати не бе поразена, като двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

"Смърфовете" поведоха в 59'. Джовани намери Петър Витанов в наказателното поле. Халфът стреля, а ударът му мина между краката на Гайе, който не успя да избие, от това се възползва Ерик Сорга, който от непосредствена близост засече във вратата с дебютния си гол за тима - 1:0.

До края на срещата работата за Бубакар Дайе продължи. "Черно-белите" не спряха да създават положения, но бяха отказани от стража на Локо София, който в крайна сметка, допусна един гол в мрежата си днес.

На четвърти март Локомотив Пловдив гостува на ЦСКА, а Локомотив София приема ЦСКА 1948 в столичен сблъсък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички