Локомотив Пловдив и Берое си поделиха по една точка в мач с две дузпи


Локомотив Пловдив и Берое си поделиха по една точка в мач с две дузпи
Снимка: Lap.bg

1105 0

Локомотив Пловдив и Берое завършиха 1:1 в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Мартин Камбуров изведе Берое напред в резултата с гол от дузпа през първото полувреме, а Парвиз Умарбаев изравни в 77-ата минута отново от дузпа. В 87-ата минута, току що влезлият Уртадо нацели горната греда на Берое.

Срещата започна без особени опасности пред двете врати. Първо Бирсент Карагерен в 5-ата минута опита да отбележи, но ударът му бе неточен. След това в 12-ата и 17-ата минути Стив Фуртадо и Октавио от състава на Берое опитаха удари, но Илко Пиргов се справи.

В 32-ата минути Берое поведе с 1:0. Парвиз Умарбаев глупаво задържа Гаюс Макута и съдията не се поколеба да отсъди дузпа. Мартин Камбуров застана зад бялата точка и реализира своя 249-ти гол в българското първенство. До края на полувремето не се случи нищо по-интересно.

Локомотив започна по-активно втората част, но Лукас Салинас на два пъти не успя да нанесе хубав удари и резултатът остана непроменен. В следващите минути нямаше други опасни ситуации. Така се стигна до 77-ата минута, когато след идентична ситуация в наказателното поле, този път Локомотив получи правото да изпълни дузпа, а Парвиз Умарбаев реализира без проблем за 1:1. 

В 87-ата минута Паоло Уртадо с мощен шут уцели горната греда и не успя да донесе трите точки за "смърфовете". В последната минута на мача Давид Малембана с глава също можеше да спечели мача за своите, но ударът му премина над вратата.

Във временно класиране Локомотив Пловдив е на 2-ро място с актив от 40 точки, докато Берое е пети с 33 пункта. В идния вторник Локомотив гостува на Лудогорец в мач от 1/4 финала за Купата на България. Следващата среща за Берое е домакинство на ЦСКА в Първа лига, след като "заралии" отпаднаха от Левски на 1/8 финала за Купата на страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички