Георги Георгиев - Гецата: Правим национален политически отбор за промяна на България


Георги Георгиев - Гецата: Правим национален политически отбор за промяна на България
Снимка: Getty Images/Guliver

1213 0

Георги Георгиев - Гецата даде интервю, в което призна, че се създава "национален политически отбор за промяна на България". Ето какво още сподели бившият футболист на ЦСКА:

Г-н Георгиев, Вие сте едно от водещите лица в листата за парламентарните избори на БСП в Пловдив; как гледате на собствената си номинация и как бихте оправдали доверието, което Ви е оказано?

Поканата беше голяма изненада за мен и след известно обмисляне реших да поема тази голяма отговорност. Благодаря за указаното ми доверие лично от госпожа Корнелия Нинова.

Какви са най-големите проблеми на Пловдив, които трябва да се решат; и също - как?

Всички знаем, че проблемите са много, но аз ще говоря конкретно за спорта. Инфраструктурата е в плачевно състояние въпреки, че са отделени пари за стадионите на Ботев и Локомотив. Всички обаче знаем, че те няма да стигнат. Стадион „Пловдив“ е в трагично състояние на входа на един от най-красивите паркове на Балканите. Липсват плувни басейни с олимпийски размери. Имаме огромна зала /Колодрума/, която не се използва ефективно и адекватно.

Каква всъщност е Вашата политическа експертиза, с която самият Вие смятате, че най-много ще допринесете към социалистите?

Познанията ми и това, с което съм полезен е спорната ми експертиза. Кариерата ми на футболист и треньор го доказва. Конкретните неща, за които бих работил са иницитиви за подпомагане на спорта, развитие на детско-юношеския спорт. Децата и младежите трябва да имат по-добри условия за спорт.

В листите на БСП са също други три футболни легенди - Емил Велев-Кокала, Христо Марашлиев и Любомир Корадов, който е със 100 мача за Локо Пловдив; познавате ли се с тях и ако да, какви са отношенията ви?

Това са открити и чистосърдечни момчета. Познаваме се много добре. С Христо сме играли заедно в ЦСКА, а с Емил дербитата помежду ни. С Любо сме играли много и сме приятели до ден днешен. Днес се обединяваме от различни отбори с идеята да променим България.

Какво ще разкажете за САЩ'94 през Вашия поглед? Макар да не участвахте на терен, със сигурност сте изживели немалка част от емоцията.

Най-великото българско лято. Обединихме целия български народ, който за съжаление отново беше разделен чрез противопоставяне на хората. Сега правим национален политически отбор.

Скоро ще станат 30 години от онова златно футболно поколение - защо то не се повтаря?

Отговорът е много дълъг, но в последно време има лъч надежда. Казвам го, защото това ми е професията. До няколко години българският национален отбор може да постигне много по-добри резултати отколкото в момента.

Как бихте убедили избирателите от Пловдив да гласуват за Вас?

Чрез дисциплина и отговорност, която на футболното терен игрище винаги съм поемал, защото на зеления терен празни приказки не вървят. 40000 зрители искаха дела, а не празни приказки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички