Локомотив (Пд) си върна върха, разгромявайки новака Крумовград


Локомотив (Пд) си върна върха, разгромявайки новака Крумовград
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1217 0

Локомотив (Пловдив) продължи страхотния си старт за сезон 2023/24 в Първа лига с победа над новака Крумовград. На своя стадион "черно-белите" удариха гостите с 4:0 и си върнаха първото място в класирането, временно "окупирано" от Черно море. Точни за успеха бяха Джовани, Сегура, Евандро и Конте. 

Новакът в елита можеше да открие изненадващо още в третата минута, когато Миланович изведе Диего Рапосо в наказателното поле и той прехвърли Хоркаш. Ударът му обаче не се оказа точен и шансът бе пропилян.

Вместо това "смърфовете" откриха резултата още в 10-ата минута, когато Джовани Бариани проби отляво, намери добра позиция за стрелба и с удар извън наказателното поле намери левия ъгъл на Георгиев - 1:0!

Домакините продължиха да са активни и 15 минути по-късно стигнаха до второ попадение. Хорхе Сегура достигна до топката в наказателното поле и без колебание отправи изстрел. Янко Георгиев се намеси, но успя само комично да изгледа как топката минава голлинията му - 2:0!

Крумовград тръгна напред в търсене на намаляване на пасива си, като се наложи Динко Хоркаш да се намесва при удари на Алекс Колев.

В началото на втората част гостите стигнаха до попадение, но то не бе зачетено заради засада на Калоян Пехливанов. Той се разписа с глава след пряк свободен удар.

В 79-ата минута стадион "Локомотив" ликува за трети път в мача. При чудесна атака Димитър Илиев намери Джовани отляво, а той, притиснат от защитник, успя някак да центрира към Евандро, позиционирал се фронтално срещу вратата. Бразилецът не сгреши, оформяйки класиката за "смърфовете".

В 87' Крумовград можеше да върне едно попадение, но Хоркаш внимаваше и улови топката. В 90+2' разгромът стана пълен, след като Алфа Конте се разписа за 4:0. Голът дойде след 2 докосвания след тъч и пас с пета на Димитър Илиев към голмайстора. 

Локомотив остава без загуба в 8-те си мача дотук, те имат 7 успеха и едно равенство. Загубата е четвърта за Крумовград в 8 кръга, което ги праща на шеста позиция с 12 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички