Локо (Пд) възстанови важен играч за дербито с Левски


Локо (Пд) възстанови важен играч за дербито с Левски
Снимка: Оф. сайт на Локомотив (Пд)

1653 0

Треньорският щаб на Локомотив (Пловдив) получи добри новини преди последния двубой за годината срещу Левски. "Железничарите" приемат "сините" в неделя, 15 декември, от 14:15 часа на "Лаута". За сблъсъка, който ще определи кой да зимува на второ място в класирането, на разположение на треньора Бруно Акрапович ще бъде централният нападател Ален Ожболт.

Словенецът получи контузия по време на гостуването на Дунав, спечелено с 3:0. Заради разтежение на бедрен мускул той напусна терена в Русе в 59-ата минута и бе заменен от халфа Петър Витанов. Още през първата част обаче словенецът бе помогнал на тима си да стигне до успеха - в 41-ата минута вкара втория гол в мрежата на "драконите".

Ожболт прави силен сезон за "черно-белите". Той е бил на терена във всичките 19 мача на тима в първенството. В тях е реализирал 6 попадения, като има и 3 асистенции. С повече попадения са само капитанът Димитър Илиев, който е лидер в голмайсторската класация в елита с 11. Бирсент Карагарен пък е със 7.

Фактът, че словенецът ще може да попадне в стартовата единайсеторка, означава, че най-вероятно срещу "сините" резерва ще остане Анте Аралица. Хърватинът бе на пейката и в Русе. През този сезон той не е толкова убедителен. В 16 шампионатни мача Аралица е поразил противниковите мрежи само два пъти. А как босът на Локомотив се закани на Левски вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички