Ясен Петров: Неделев често е правил разликата, най-добре за Илиев е да вкара днес


Ясен Петров: Неделев често е правил разликата, най-добре за Илиев е да вкара днес
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

1530 0

Доскорошният селекционер на българския национален отбор по футбол Ясен Петров коментира предстоящото градско дерби на Пловдив между Локомотив и Ботев. Ето какво каза специалистът пред BetNews:

"Това е култово дерби! През годините много български футболисти са участвали в него и са оставили незабравим отпечатък. Сега времената са променени и в този мач присъстват много чуждестранни футболисти. На тях пожелавам в пълна степен да изпитат силната емоция и да се представят на добро ниво.

Искам качеството на футбола, който се играе, да е подобаващо. Да задоволи феновете, защото това дерби освен хората на терена и привържениците го правят да е толкова значимо. Нека всичко да е изцяло футболно шоу и да няма други, странични неща, за които да говорим след това. Нито на терена, нито на трибуните. Зрителите да са доволни сред края на двубоя и да са се наслаждавали на играта".

"Да не забравяме, че това е една хубава игра. И след нея и царят и царицата, пешките, топът и конят пак се прибират в една кутия. Надявам се да имаме отново приятни преживявания. Те ще са такива, разбира се, за победителя, за загубилия ще бъдат по-различни.

В този мач никой няма да има предимство. Няма как да бъде фаворит или пък по някакъв начин да е с по-големи шансове да спечели. Ставали сме свидетели на всякакви обрати и изненади. Всичко в двубоя започва 50 на 50, по-равно и без жокери".

"Определено Тошко Неделев много ще липсва на това дерби. Един от малкото наистина талантливи български футболисти. Не са много такива като него в нашето първенство и е жалко, че няма да присъства на терена. Неделев може да придаде съвсем различен вид на мача, да реши с едно отиграване изхода и резултата, както не веднъж го е правил. Тодор притежава висока футболна интелигентност и тя винаги е радвала феновете".

"Най-доброто за Митко Илиев естествено е да вкара точно в този мач. Психологически това ще му подейства тонизиращо и ще има голямо значение за следващите мачове и останалата част от сезона. Победата в едно такова дерби психологически зарежда позитивно не само този, който е отбелязал гол, но и тимът спечелил срещата".

Ето къде може да гледате дербито НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички