Илиев: Нямам проблеми с нервите при дузпи, беше време да пробвам "Паненка"


Илиев: Нямам проблеми с нервите при дузпи, беше време да пробвам "Паненка"
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1153 0

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев изпадна в "голова суша" през настоящата кампания, след като в редица срещи не съумяваше да се разпише, въпреки силния старт на "железничарите".

Той обаче се възползва от успеха с 3:0 над Черно море и съумя както да оформи крайния резултат, така и да сложи край на негативната серия с точно изпълнена дузпа в стил "Паненка".

Двукратният носител на приза "Футболист на годината" използва момента да обясни пред "Тема Спорт" как така е решил да изпълни наказателния удар точно по този начин, след като през миналата година изпусна два пъти от бялата точка:

"Като цяло на мен тази голова суша не ми тежеше. Най-важното бе, че отборът играеше добре и побеждаваше. Бях сигурен, че в един момент ще вкарам. По принцип нямам проблем с нервите, когато застана зад бялата точка. Не бях бил такава дузпа до момента и предварително знаех, че ще го направя.

Време беше да опитам. Повечето вратари избират предварително ъгъл, в който да плонжират, и затова бях почти сигурен, че ще успея. Радвам се, че се получи. Още по-щастлив съм от факта, че срещу Черно море изиграхме може би най-добрия си мач в атакуващ план. Бяхме разнообразни и ефективни".

Ето как се разви и самата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички