Христо Крушарски с обвинения към Община Пловдив, обяви и старт на нов футболен бизнес


Христо Крушарски с обвинения към Община Пловдив, обяви и старт на нов футболен бизнес
Снимка: Lap.bg

3503 0

Вече бившият бос на Локомотив Пловдив Христо Крушарски разкри пред "Gong" подробности за това с какво смята да се занимава в бъдеще и защо в крайна сметка е взел решението да напусне "черно-белите".

От неговите думи става ясно, че той възнамерява да изгради поне 10 тренировъчки комплекса в България, в които да се готвят футболни отбори - наши и чужди. Крушарски отрече и слуховете, че ще стана собственик на Септември Симитли, но призна, че ще помага на клуба:

"Няма да ставам собственик на Септември Симитли, но ще помагам на клуба. Говорили сме по тази тема и вече сме се разбрали. Имам много приятели и ще помагам на всички. Оставам във футбола. От утре започвам работа. Имам сериозни планове. Нали помните кой бе първият човек, който сподели, че трябва да се премахнат таксите за клубовете от Трета лига. Българският футбол много лесно се управлява. Който иска да работи с мен, да заповяда. Смятаме да направим 10 тренировъчни терена в Югозападна България. Започваме работа още сега. Целта е до края на годината да има изградени две игрища", започна Христо Крушарски и допълни:

"По този начин нашите отбори ще има къде да тренират. Вместо да ходят в чужбина, може да се готвят в България. Само, че трябва да има отлични условия, тъй като отборите са свикнали да играят на килими. Целта е да върнем славата на турнира "Петричка пролет". Няма да спрем дотук. Ще инвестираме още в базата в Говедарци и в стадиона в Самоков. Има интерес от доста клубове от чужбина. Ще идват на подготовка и ще пълнят хотелите".

Бизнесменът изказа своята благодарност към феновете на "смърфовете" и спомена за "топло отношение" и от тези на Левски, вероятно визирайки вчерашния мач на "сините" с Черно море:

"Искам да благодаря на феновете на Локомотив, които винаги са ни подкрепяли. Благодаря им и за декларацията, която написаха. Не знам дали забелязахте вчера и топлото отношение към мен от страна на феновете на Левски".

Относно причината да се оттегли от пловдивския гранд, той каза следното, "хвърляйки ръкавицата" към Община Пловдив:

"Имам обаче една болка. Това е и една от причините да се оттегля от управлението. Общината обърна гръб на клуба. Аз исках да построя стадиона с тези 12 милиона, които отпусна държавата. От Общината обаче казаха, че по-добре да се самоубият, отколкото да ми ги дадат. С тези 12 милиона бяха предвидени да се изградят три сектора, но това едва ли ще се случи. Парите една година стоят в Общината. Сега ще кажат, че това не може да се случи, тъй като всичко поскъпва. По всяка вероятност тези средства ще стигнат за два сектора".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Шампионска лига

Българин от Левски е вкарвал повече от Ерлинг Холанд в мач от евротурнирите

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд изуми футболния свят, след като снощи допринесе с 5 гола за успеха...

Реклама
Най-четени новини

виж всички