Стойчо Младенов се завърна с гръм и трясък: Скандални разкрития от треньора на ЦСКА!


Стойчо Младенов се завърна с гръм и трясък: Скандални разкрития от треньора на ЦСКА!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4536 0

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде специален брифинг преди утрешния (12 април, 19:00 ч.) първи сблъсък със Славия от 1/2-финалите за Купата на България. В началото му той показа кадри със спорни ситуации от мачове, в които, по негово мнение, "червените" са били ощетявани. Наставникът дори заяви, че на българските рефери им е наредено да показват картони на неговите футболисти:

"Влизаме в най-важния цикъл от сезона, когато ще се решават много неща в шампионата и Купата на България. Затова сме подготвили една изненада, за да покажем терора срещу ЦСКА. Това не е оправдание за загуби и слабите резултата. Аз там отговорността я поемам, пред когото трябва", каза в началото той и се върна към мача с Ботев Пловдив:

"Знаете ли какво нареждане има към съдиите? Да се показват картони на ЦСКА. И точно когато се отделяме в първата шестица, ние имаме 70 картона. Съдията на мача с Ботев Пловдив, който ме изгони, нагло ме гледаше в продължение на 30-40 секунди и това ме провокира да използвам нецензурни думи. След края на мача осъзнах грешката си и почуках на съдийската стая, за да се извиня. Вътре бяха е дежурния делегат и четвъртия съдия. Пред тях стиснах ръката на рефера и се извиних за поведението си, но го попитах защо дава картон при ситуация, в която няма фаул. Той призна, че е бил подведен. Страничният съдия, този с брадата, всички го знаете кой е, пое вината. Защо има наказание за ЦСКА, за мен и за играча в тая ситуация, а за съдиите няма?", запита Младенов и разкри:

"Имам информация от съдия, че ако не се показват картони на ЦСКА, реферите ще бъдат наказвани. Това е факт! Имам свидетел на ситуацията. Помните ли още кога предупредих за натрупването на картоните? Свидетели сме на терор. Той не е само срещу нашия отбор, а и срещу наши футболисти, които са преотстъпени на други места".

"Това че мълчахме досега, не означава, че не виждаме какво се случва. Това не оправдава факта, че не можем да вкараме гол. Нищо не може да ни оневини за това. И ние си имаме вина. Забавихме с някои неща, които да се развиваме и надградим, но ако този терор над ЦСКА продължава, ние сме готови да направим нещо друго. Като ни ударят шамар по едната буза, няма да обърнем да ни ударят и по другата", отсече треньорът на ЦСКА, който утре, 12 април, става на 65 години.

Стойчо Младенов стигна и много по-далеч в твърденията си:

"Получих информацията преди началото на пролетния дял. Може да е било и през есента, но аз сега разбрах. В момента, в който се доближихме на две точки до Лудогорец, нещата станаха страшни. Ситуацията е същата като по времето, когато говорих за директивата. Сега обаче е по-фино, а не толкова брутално, както беше тогава в Перник. Назначен е човек от чужбина, който да ръководи съдиите, но всички знаем кой му плаща заплата", бяха неговите думи, които бяха насочени към Виктор Касай.

ОТНОСНО САМИЯ МАЧ СЪС СЛАВИЯ

"Ще се получи силен мач. Двата мача със Славия ще покажат дали е успешна или неуспешна годината. Нагласата е много сериозна. Именно затова провеждам пресконференцията. Умишлени грешки. Да сложат втори и трети ВАР. Да гледат, да слагат по едни очила, защото различен цвят очила слагат. Не сме кьорави. Нека не тълкуват правилата по различен начин. В един случай може да се даде нарушение и картон, в друг не. Едни отбори се толерират за сметка на други. Това е тенденция", каза Младенов.

"Турнирна битка в два мача. БФС се произнесоха преди тези полуфинали, че ще има гол на чужд терен. Ново въведение за сметка на интереси на кубове и т.н. Подготвени сме".

Последва и изказване за формата на Първа лига с редовен сезон + плейофи:

"Аз съм казвал не един път, че съм против този формат. Обречен е на корупция. Не го приемам. Аз съм за пролет - есен. За такъв формат, защото от икономическа гледна точка се спестява една подготовка. Второ, защото футболистите се намират в отлична спортна форма за началото на евротурнирите. В това отношение този формат го изпитах на гърба си в Казахстан, много успешен. Дори и да преминем сряда - неделя, ще съм доволен. Чувстваме се добре, защото поддържаме игрови ритъм. Системата работи. Всеки треньор трябва да се обучи в този вариант, за да поддържа в еднаква форма всички състезатели. Климатът при нас е малко по-различен".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички