Два мача в Кърджали и в София закриват 10-ия кръг в Първа лига


Два мача в Кърджали и в София закриват 10-ия кръг в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1223 0

Последните два мача от 10-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес, 12 септември. От 17:30 часа Арда Кърджали приема Пирин Благоевград на стадион "Арена Арда", а от 20:00 часа Локомотив Пловдив гостува на Септември София.

Арда Кърджали - Пирин Благоевград

В предишния кръг от първенството "орлетата" спечелиха първия си успех за сезона, надделявайки над Ботев Враца с 2:1. Тимът на Арда заема 9-та позиция в класирането с актив от 15 точки с пет победи и четири равенства до момента. През миналия сезон двата отбора си размениха по една победа. В Кърджали Арда победи с 3:0, а в Благоевград Пирин надделя с 1:0.

Гостуването в южния град пропускат наказаният Венцислав Бенгюзов и възстановяващият се от контузия Николай Бодуров. В групата се завръща Чебрайлс Макрецкис, който пропусна мача с Ботев Враца заради настинка.

Септември София - Локомотив Пловдив

След девет изиграни кръга, Септември София се справя най-добре от трите новака в дивизията, а и показва най-добра игра от тях. Разбира се, петте поражения натежават, но тимът се опитва да играе футбол и срещу по-силните опоненти. Това ще е целта пред отбора и днес в домакинството им на Локомотив Пловдив.

Миналата седмица Септември посрещна друг отбор, който се цели в шампионската група - Черно море. Срещата не предложи попадения, но имаше вълнуващи моменти като червен картон за гостите и пропусната дузпа от тяхна страна. Това бе и първа "суха" мрежа за новаците в дивизията и четвърти мач, в който те не успяват да се разпишат.

Локомотив Пловдив имаше поводи за радост миналата седмица, тъй като спечели дербито с Ботев с 1:0. Единственото попадение бе дело на новопривлеченият белгийски нападател Бабакар Дионе в 60-ата минута. Това бе и пета победа за "смърфовете" от началото на сезона, като всички те бяха постигнати с един гол разлика.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Двама от Локомотив Пловдив пропускат мача със Септември, ключова фигура се завръща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички