Димитър Илиев: Локомотив Пловдив е повече от клуб, имаме уникална връзка с феновете си, хората ни обичат


Димитър Илиев: Локомотив Пловдив е повече от клуб, имаме уникална връзка с феновете си, хората ни обичат
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

1091 0

Лидерът в отбора на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, изрази мнение, че за него не е проблем головата суша, в която попадна от началото на сезона, след като отборът се представя на ниво. 

Пред "Диема" нападателят отдаде добрите резултати до голяма степен на верните привърженици на тима. Двукратният носител на приза "Футболист № 1 на България" вярва, че възходът на Локомотив ще продължи, но подчерта, че той зависи единствено от футболистите.

"След тези два-три запомнящи се сезони с трофеи, бях убеден, че този възход няма да продължи безкрайно. Беше ясно, че ще има трусове. Има много фактори за това. Най-вече слабият старт, който беше повлиян от закъснялата селекция. Не бяха привлечени подходящи футболисти. Треньорът вече работи доста време, взеха се нужните футболисти. Доколко ще сме постоянни и доколко ще успеем да задържим тази добра игра, зависи единствено от нас“, категоричен беше Илиев, след което отличи и "черно-белите" запалянковци.

"Няма фен, който да е доволен винаги от теб. Ние не можем да се оплачем от тази гледна точка. Феновете винаги са зад нас, в най-трудните моменти. Те ме карат да се чувствам горд. Хората ни обичат. Затова Локомотив е повече от клуб, имаме връзка, която други клубове нямат. Имаме много футболисти, които могат да решават мачовете. Бях в голова суша, но за мен не е проблем да не вкарвам, след като отборът да побеждава", допълни още таранът. Той разкри и с какво е по-различен футболът след 30-е години.

"Никога не съм се славел с кой знае каква скорост. Не се чувствам по-зле чисто физически, с времето, когато бях на 25 години. Да чукам на дърво, благодаря на Бога, че не съм имал тежки контузии. След мачове се възстановявам не по-трудно отпреди 10 години. Разбира се, че с напредването на възрастта, в дадени моменти, когато играчът има визията и погледът върху играта, може да покрие някои недостатъци с опит и качествата, които има. Започнах да се наслаждавам на кариерата си, след като се върнах в Локомотив. Гледам да се наслаждавам на всеки мач и всяка тренировка", каза 34-годишният капитан на "смърфовете", който обърна внимание и на дългоочакваната трибуна "Бесика".

"Всички чакаме с нетърпение новата трибуна. Стана много хубава. Това само ще ни даде допълнителен импулс. Нямам търпение да се изпълни тази трибуна“, завърши Димитър Илиев.

Ето как феновете на Локомотив изненадаха Илиев по случай рождения му ден

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички