ЦСКА 1948 не затрудни Локомотив, пловдивчани продължават защитата на Купата


ЦСКА 1948 не затрудни Локомотив, пловдивчани продължават защитата на Купата
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1189 0

Локомотив (Пловдив) е първият полуфиналист за Купата на България. "Черно-белите" победиха ЦСКА 1948 с 2:0 на "Лаута" с попадения на Димитър Илиев и Бирсент Карагерен.

Пловдивчани изиграха солиден мач и бяха по-добрите на терена. Още в началните минути можеха да поведат, след като установиха сериозен натиск, като в 6' защитникът Лукас Масоеро сътвори един най-големите пропуски. Първо стреля с глава в лявата греда, а след това направи немислимо - като от пред голлинията стреля в напречната греда, а бе напълно необезпокояван.

Три минути след това Алмейдо отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но не бе достатъчно точен. Постепенно "червените" успяха да прекъснат пресата, като стигнаха и до няколко възможности, но не достатъчно добри, за да затруднят смърфовете. В 41' Димо Атанасов игра с ръка в наказателното поле, а Димитър Илиев се разписа при последвалото изпълнение от дузпата.

И през второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено, като ключово бе изгонването на Димо Атанасов с втори жълт картон в 65'. Само две минути след това Карагерен с прецизен удар от границата на наказателното после се разписа за 2:0. В 73' стражът на ЦСКА 1948 спаси опасен удар на Момчил Цветанов с левия крак, а до края на двубоя така и не се стигна до повече попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички