Чудесни новини за Локомотив Пловдив: Прекратяват концесията на "Лаута"


Чудесни новини за Локомотив Пловдив: Прекратяват концесията на "Лаута"
Снимка: Официалн сайт на Локомотив Пловдив

2825 0

Общинският съвет на Пловдив ще гласува прекратяването на процедурата за отдаване на концесия на стадион "Локомотив" и изграждане на тренировъчна база на Локомотив Пловдив на терен в ж.к. "Тракия", пише "Тема Спорт". По този начин стадионът на Локомотив остава общински и след неговата реконструкция с отпуснатите 12 милиона лева ще се решава точно по какъв начин ще се отдаде пак на клуба.

Базата в "Тракия" пък ще бъде дадена на "черно-белите" под наем по новия закон за спорта. Така документално ще бъдат решени нещата за Локо, както бе направено с "Колежа" наскоро, когато бе прекратена и неговата концесия. Общинският съвет на Пловдив ще гласува отпуснатите 37 миилона лева за стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив" на сесията в четвъртък.

Припомняме, че бяха отпуснати 37 млн. лева за двата пловдивски гранда - 25 за стадиона на Ботев и 12 за този на Локомотив. Оптимистичните срокове са, че до година и половина строежите ще бъдат завършени. Новият "Колеж" ще може да приема мачове от груповата фаза на евротурнирите.

Междувременно фенове на ЦСКА заплашиха с протести, след като премиерът Бойко Борисов обеща финансова помощ за Левски. "Червените" искат еднакво третиране към клубовете в страната (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички