Чудесни новини за Локомотив Пловдив: Прекратяват концесията на "Лаута"


Чудесни новини за Локомотив Пловдив: Прекратяват концесията на "Лаута"

739 0

Общинският съвет на Пловдив ще гласува прекратяването на процедурата за отдаване на концесия на стадион "Локомотив" и изграждане на тренировъчна база на Локомотив Пловдив на терен в ж.к. "Тракия", пише "Тема Спорт". По този начин стадионът на Локомотив остава общински и след неговата реконструкция с отпуснатите 12 милиона лева ще се решава точно по какъв начин ще се отдаде пак на клуба.

Базата в "Тракия" пък ще бъде дадена на "черно-белите" под наем по новия закон за спорта. Така документално ще бъдат решени нещата за Локо, както бе направено с "Колежа" наскоро, когато бе прекратена и неговата концесия. Общинският съвет на Пловдив ще гласува отпуснатите 37 миилона лева за стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив" на сесията в четвъртък.

Припомняме, че бяха отпуснати 37 млн. лева за двата пловдивски гранда - 25 за стадиона на Ботев и 12 за този на Локомотив. Оптимистичните срокове са, че до година и половина строежите ще бъдат завършени. Новият "Колеж" ще може да приема мачове от груповата фаза на евротурнирите.

Междувременно фенове на ЦСКА заплашиха с протести, след като премиерът Бойко Борисов обеща финансова помощ за Левски. "Червените" искат еднакво третиране към клубовете в страната (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама