Локомотив Пловдив се пропука срещу последния и загуби важни точки в битката за титлата в Първа лига


Локомотив Пловдив се пропука срещу последния и загуби важни точки в битката за титлата в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Локомотив (Пд)

2170 0

Отборът на Локомотив Пловдив допусна изненадващо равенство срещу последния в подреждането Витоша Бистрица. "Смърфовете" завършиха наравно 1:1 с "тигрите" от Бистрица в мач от 24-тия кръг на efbet Лига.

Настоящият носител на Купата на България откри резултата след 33 минути игра, когато Анте Аралица се разписа в мрежата на Витоша след асистенция на Алмейда. До края на полувремето не паднаха повече голове.

През втората част Локомотив продължи да бъде по-опасният отбор на терена, но и Витоша успяваше да се добере до добри ситуации пред вратата на "смърфовете". Така се стигна до 86-ата минута, когато Апостол Попов си отбеляза автогол, за да "подари" точката на своя опонент.

По този начин Локомотив Пловдив пропусна да се доближи на четири точки от лидера Лудогорец, а и да се откъсне от основния си преследвач Левски. В момента пловдивчани са с 46 пункта - на шест зад "орлите", които са с два мача по-малко, както и с една точка повече от третия Левски, който се изправя срещу Ботев Враца в неделя.

Витоша Бистрица пък остава на последното 14-о място, като това бе едва шестата точка, която печелят "тигрите" през кампанията. Тимът изостава на 12 точки от предпоследното място, заемано от Ботев Враца. В по-ранния мач от програмата на Първа лига Етър Велико Търново и Арда Кърджали си разделиха точките, след като гостите от южния край вкараха късен гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички