Успял ли е български тим да продължи в Европа, след като е паднал у дома?


Успял ли е български тим да продължи в Европа, след като е паднал у дома?
Снимка: lokomotivpd.com

1700 0

Българският евроучастник Локомотив (Пловдив) загуби първия мач срещу Страсбург в трети квалификационен кръг на Лига Европа с 0:1. Според историята шансът на момчетата на Бруно Акрапович за краен успех в Страсбург са твърда нула, пише вестник "Меридиан мач".

Преди загубата на "смърфовете“ на "Лаута“ е имало точно 54 случая, в които наш тим е губил първи мач на собствен терен. Успеваемостта в реваншите е нулева. Роден тим никога не е продължавал в Европа, ако падне в първия мач като домакин.

От тези 54 отпадалия имаше няколко, в които чудото можеше да стане, но сякаш и някаква прокоба тегнеше над нашите тимове, пише пише изданието. Най-близо да крайния успех бе Литекс, и то срещу силен противник като Панатинайкос. През 2002 г. "оранжевите" паднаха с 0:1 от "детелините" в Ловеч. На реванша с гол на аржентинския нападател Клаудио Граф вкараха мача в продължения. Там обаче с човек по-малко (изгонен бе Златомир Загорчич) не издържаха и домакините обърнаха резултата до 2:1.

ДИМИТЪР ИЛИЕВ: МАТЕМАТИКЪТ ГОЛАДЖИЯ, КОЙТО СЕ УЧИ ОТ МЕСИ И БАДЖО

Близо до чудо бе и Локомотив (Сф) на Стефан Грозданов срещу Рен - успех 2:1 като гост (два гол а на Саша Антунович), но загубата с 1:3 у дома натежа.

ЦСКА можеше да обърне нещата в битката с МТК през 2000 година. Бербатов обаче не успя при 1:0 за "червените“ в Будапеща да вкара заветния втори гол и пропусна чисто положение.

Черно море имаше шанс за подвиг срещу Щутгарт, но отново прокобата се задейства и "моряците" не успяха. След 1:2 на "Васил Левски“ в София, варненци водеха с 2:0 десет минути преди края на реванша. Тогава обаче се разигра Марио Гомес и в последната минута стана 2:2. А дали Локомотив ще успее да развали прокобата – ще стане ясно в четвъртък вечер. Вижте в този материал колко от играчите на "черно-белите" някога са играли в евротурнирите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички