Десподов измъкна ЦСКА в Пловдив и донесе първа победа срещу отбор в топ 6


Десподов измъкна ЦСКА в Пловдив и донесе първа победа срещу отбор в топ 6
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5223 0

ЦСКА победи с 0:1 отбора на Локомотив Пловдив  в мач от 14-ия кръг на първенството. Единственото попадение в срещата отбеляза Кирил Десподов от пряк свободен удар през втората част. Срещата бе изключително оспорвана и двата тима имаха своите възможности, но красивият гол на Десподов бе достатъчен за победата. ЦСКА от своя страна натрупа 32 пункта и временно се изравни с лидера Лудогорец, но остава втори заради загубата си от "орлите" по-рано през кампанията.

Срещата започна много динамично, като и двата тима поглеждаха към съперниковата врата. ЦСКА владееше повече топката, но се затрудняваше да създаде опасни положения. В 10' получи пряк свободен удар от окло 21-22 метра по диагонал спрямо вратата. Буна опита обстрел с десния си крак, придаде хубав фалц на топката над стената, но изпълнението му пропусна целта с около метър.

В следващите минути "червените" установиха контрол върху топката, но атаките им не бяха достатъчно опасни. В 22' неразбирателство между Луков и защитата пред себе си за малко не коства гол във вратата на пловдивчани. Топката стигна до Манолев, който центрира, а Маурисед стреля с глава, но встрани от вратата.

В 29' Мартин Луков за малко сам да се вкара в беля, но запази невероятно самообладение. Стражът бе излязъл извън наказателното поле, но се подхлъзна преди да изрита топката, въпреки това се изправи бързо и не се стигна до опасност. В 34' Малинов центрира към Мауридес, който обаче отново не намери целта.

В 37' Луков направи брилятно спасяване, след като Манолев стреля от дъгата на наказателното поле, но вратарят на пловдивачни спаси с върха на пръстите си. Две минути по-късно домакинтите организираха светкавична контраатака, след ъглов за "червените". Посинкович обаче не успя да преодолее Манолев в наказателното. 

В 49' защитата на ЦСКА се пропука отляво и позволи на Анте Аралица да нахлуе в пеналта. Той изключително мощен диагонален шут, но Черниаускас спаси. В 54' Димитър Илиев пусна хубав диагонален пас между Бодуров и Жеферсон, който намери Карагарен. Той опита изстрел от движение, но топката му избяга и шутът излезе безкрайно неточен.

3 минути по-късно "червените" откриха резултата. Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар, отсъден на около 20-21 метра леко по диагонал спрямо вратата.Той прехвърли стената, а топката дори срещна страничния стълб по пътя си към мрежата.

След гола по-активни станаха домакините, като няколко пъти не успяха да се възползват от отлични шансове. В 74' Бирсент Карагарен центрира много добре, Аралица беше оставен да стреля с глава, но топката мина доста над гредата. В последните минути и двата отбора имаха по една добра възможност за гол. Първо Али Соу не се възползва от това, че Луков бе доста пред наказателното поле. А в 89' Томашевич се включи отляво и центрира, а играещият вече в предни позиции Димитър Везалов получи шанс да стреля с глава от около 6-7 метра. Защитникът стреля изключително неточно над гредата.

ПРЕДИ МАЧА

"Смърфовете" ще опитат да оформят голям шлем от победи срещу водещите отбори, след като надделяха с 1:0 над Левски, Ботев (Пд) и Лудогорец. "Червените" пък ще търсят първи успех в двубой с водещ тим през сезона.

Днес ще е петият опит след загубите от Левски и Лудогорец с по 0:1 и равенствата с Берое (1:1) и Ботев (Пд) (0:0). ЦСКА също така още не е печелил свое гостуване на отбор от топ 6 през настоящия сезон. Столичани победиха Локо с 2:0, но двубоят бе още в първия кръг.

Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро пък за трети пореден път не обяви групата за мач. Извън 18-те остана бразилският нападател Евандро. Той не беше в списъка и за Купата срещу Витоша (3:1). Евандро пак е "жертва" на правилото за не повече от 3-ма чужденци извън ЕС в групата. Квотите са запълнени от нападателите Мауридес и Coy, както и левия бек Джеферсон.  

На сблъсъка се очакват поне 5000 зрители. Билети днес няма да се продават, тъй като двубоят бе определен като "високорисков". ЦСКА спечели последните си две визити на "Лаута" - с 1:0 през ноември 2017 г. и 2:1 през април 2017 г.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Мартин Луков, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Димитър Везалов, Стивън Езе, Игор Банович, Абделхаким Нур Буна, Вилим Посинкович, Анте Аралица, Парвиз Умарбаев, Димитър Илиев

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Жеферсон, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Станислав Манолев, Валентин Антов, Кристиан Малинов, Рубен Пинто, Жоржиньо, Кирил Десподов, Мауридес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички