7 и 2 пъти по 5 гола в 1 мач: Най-зрелищните 3 битки Локо (Пд) - ЦСКА


7 и 2 пъти по 5 гола в 1 мач: Най-зрелищните 3 битки Локо (Пд) - ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1939 0

Тази вечер от 20:00 часа Локомотив (Пловдив) посреща ЦСКА в двубой номер 58 в историята между двата тима в българските турнири. В 57-те досегашни срещи между "черно-бели" и "червени" столичани са взели 29 победи, а "смърфовете" - 16. Равенствата помежду им са 12.

Преди двубоя на 2-ри октомври погледнахме към статистиката от сблъсъка по отношение на това кои са най-зрелищните мачове между тези отбори, които са се изиграли на "Лаута". В безспорния първенец са паднали 7 попадения, а софийският гранд си е тръгнал победен.

Това се случва на 28 май 2005 година в 30-ия кръг на Първа лига. Локомотив побеждава с 4:3, като Костадин Хазуров открива за ЦСКА, Мартин Камбуров изравнява, Христо Янев отново дава аванс на гостите в 60'. Две минути по-късно Бобан Янчевски изравнява, но в 68' Янев отново извежда "червените" напред в резултата. Три минути след него втори гол вкарва и Янчевски, а крайното 4:3 оформя Велко Христев в 88-ата минута.

Четири години по-късно "смърфове" и "червени" отново правят много резултатен мач, но, за съжаление на домакинските фенове, всичките 5 гола са във вратата на Локо (Пд). Датата е девети август 2009 г., мачът е в първи кръг на първенството.

В срещата ЦСКА се изявява с четирима голмайстори - Кирил Котев открива в 7', Иван Стоянов бележи в 45' и 54'. Руи Мигел вкарва четвърти гол във вратата на Акалски в 61', а крайното 5:0 в 78' оформя Тодор Тимонов.

Пловдивските железничари си връщат убедително за този погром две години по-късно. На 21 май 2011 г. те бият с 4:1 у дома в мач от А група тогава. Двубоят е от 29-ия кръг на шампионата.

Тогава Емил Гъргоров открива за ЦСКА още в 3-ата минута, но това само успява да подразни домакините. В 9' Мартин Кавдански изравнява, в 15' Жереми Родригес прави обрата, в 18' във вратата на Иван Караджов, а за 4:1 отново се разписва той, но в 70-ата минута. А ето какво каза преди мача с ЦСКА капитанът на Локо Димитър Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички