За 15 години: Елин Топузаков е третият треньор на Левски, който дебютира срещу ЦСКА


За 15 години: Елин Топузаков е третият треньор на Левски, който дебютира срещу ЦСКА
Снимка: БГНЕС

3035 0

По време на страстната седмица Елин Топузаков започна петия си престой на треньорския пост начело на Левски. Той бе посочен за заместник на напусналия Станимир Стоилов.

Къде да гледаме гледаме големия двубой ЦСКА - Левски?

Трети треньорски дебют в Левски срещу ЦСКА за 15 години

Дебютът на Топчо ще е днес срещу ЦСКА. Двубоят е от 17:30 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg. Любопитно е да се отбележи, че предишният престой на централния защитник като наставник свърши точно преди сблъсък с "червените". На 28 февруари 2017 година той даваше наставления от пейката при гостуването на Левски на Дунав, играно в Разград и завършило 2:2. След него тогавашният спортен директор в клуба Даниел Боримиров го освободи, а сините бяха водени срещу ЦСКА от Николай Митов. Тогава той записа успешен дебют – победа с 2:1, пише "Тема спорт".

Краят на първия престой на Станимир Стоилов на "Герена" също свърши точно преди сблъсък с червените. Последният му мач бе на 4 май 2008-а – 0:1 от Локо София у дома. В следващия двубой – на 10 май срещу ЦСКА на "Армията", дебюта си начело на тима направи Велислав Вуцов. Така за трети път през последните 15 години треньор на сините ще дебютира срещу ЦСКА след Велислав Вуцов (1:1) и Николай Митов (2:1). Статистиката преди днешния двубой пък показва, че българи са най-опитните играчи в Левски, докато в ЦСКА има и чужденци.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички