Кога за последно Левски спря устрема на ЦСКА за титлата? (ВИДЕО)


Кога за последно Левски спря устрема на ЦСКА за титлата? (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Левски

3121 0

ЦСКА - Левски е двубоят, който приковава вниманието на българските фенове навръх Великден, 17 април. Срещата между "сини" и "червени" е от 17 часа на Националния стадион "Васил Левски" и както винаги се очаква с голямо нетърпение. Очаква се солиден брой фенове по трибуните да подкрепят любимците си за пореден път.

Ситуацията в двата отбора е коренно различна. ЦСКА, воден от Саша Илич, е на върха в Първа лига и води ожесточена битка с Лудогорец за титлата. Левски показва добра игра в последни двубои, но клубът е раздиран от скандали, а последният бе напускането на Станимир Стоилов. Така, "сините" ще бъдат водени от Елин Топузаков както в днешния мач, така и до края на сезона.

Отборът на Саша Илич е на първо място с 63 точки, една повече от Лудогорец, който обаче вече изигра двубоя от настоящия кръг. Разградчани победиха Арда с 1:2. Левски се намира на четвърта позиция с 44 точки и по всичко изглежда, че ще се задържи в топ 6. Днес, има шанса да обърка сметките на своя противник в битката за трофея.

Кога последно Левски обърка сметките на ЦСКА за титлата?

През сезон 2018/2019 "червените" също бяха много близо до така мечтаната титла. Тогава завършиха само на една точка зад Лудогорец, като изпусна точки именно срещу Левски. На 20 април 2019 година двата отбора завършиха 0:0.

За трети път през този сезон "сините" успяха да спрат "червените" по пътя за първото място, като не допуснаха попадение. В предните двама мача от сезона 26-кратните шампиони спечелиха с по 1:0, като и в двете срещи победиха дойдоха след автоголове - на Витаутас Черниаускас и Стивън Перейра. Тогава, воден от Любослав Пенев, ЦСКА остана втори с 65 точки, като изостана с 5 точки от разградчани. Левски пък бе трети с 59 точки.

Предният сезон ЦСКА отново следваше разградския клуб, но с по-голяма разлика, която в края на сезона набъбна до 7 точки. Отново през април, но през 2018 година, двата тима имаха оспорван двубой. 

ЦСКА и Левски завършиха 2:2 в третата среща между двата отбора през сезона. "Червените" тотално надиграха Левски през първото полувреме, но "сините" обърнаха развоя на срещата през втората част и дори изпуснаха да стигнат до победата. След двубоя разликата стана шест точки зад лидера Лудогорец. Левски бе четвърти в класирането. А изненадващо или не - Левски има по-скъп състав от този на ЦСКА, като разликата не е никак малка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички