Външният министър на РСМ втрещи: Наръганият фен на Левски е в добро здраве


Външният министър на РСМ втрещи: Наръганият фен на Левски е в добро здраве
Снимка: Levski.bg

3204 0

Външният министър на Република Северна Македония - Буяр Османи, направи странно изказване по повод нападението срещу фенове на Левски в Скопие. Той заяви, че наръганият с нож запалянко е в "добро здраве" и че отношенията между феновете в двете държави не трябва да се свързват с отношенията между РСМ и България.

"Раненият фен е в добро здраве и поддържа връзка с посолството на Република България и нашите здравни власти се отнасят максимално професионално, за да отговорят на нуждата от грижи", заяви Османи, цитиран от skopskoeho.mk.

"Най-важното е да не се свързват отношенията между феновете с отношенията между държави или някакви етнически групи или народи, защото това е отделен свят между феновете и ако позволим толкова лесно да се правят корелации и преливания, само ще навредим на отношения", допълни министърът.

Разбира се, медиите в съседната нам страна не пропуснаха да попитат за нещо, което им се струва едва ли не също толкова тежко, колкото стореното от жителите на квартал Чаир с 29-годишния фен на Левски. Те го попитаха за пусната по българската телевизия песен с "тежко съдържание от гледна точка на език на омразата и обиди" към тях.

Османи ги информира, че веднага след като му е бил пратен клипът, го е докладвал на Министерството на външните работи на България. Днес от НКП предупредиха феновете на Шкупи да не идват в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички