Уелтън записа завидно постижение с Левски в Европа, само трима са го постигали


Уелтън записа завидно постижение с Левски в Европа, само трима са го постигали
Снимка: facebook / levskiofficial

10008 0

Левски си осигури комфортен аванс от 2 гола срещу Шкупи преди реванша, който е в четвъртък (3-ти август) на стадион "Георги Аспарухов". Един от главните двубои в срещата бе Уелтън, който отбеляза първото попадение в срещата.

Така крилото за втори пореден сезон отбеляза първия гол за "сините" в Европа. Припомняме, че преди една година още не бе изминала минута игра и Уелтън прониза вратата на ПАОК Солун за победата с 2:0. Това се случи с техничен прехвърлящ удар и след грешка на бившия играч на "сините" Янис Каргас, който носеше екипа на гръцкия тим.

Уелтън с постижение в Левски в Европа

Така Уелтън стана едва четвъртият играч в историята на Левски и първият чужденец, който открива головата сметка на столичани в евротурнирите в два поредни сезона, пише "Мач телеграф". Преди него това са правили Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо и Георги Чиликов. Сегашният директор на Левски се разписа при победата 2:1 над Люцерн през 1992 година. Година по-късно пак с глава Боримиров посече шотландския гранд Рейнджърс.

Георги Иванов-Гонзо пък вкара първите попадения през сезоните 1997/98 и 1998/99. И той като Боримиров се разписваше все с глава. В първия случай срещу Слован Братислава и срещу беларуския Локомотив Витебск.

Георги Чиликов пък бе последният преди Уелтън, разписал се пръв в два поредни сезона. През 2002-а  той вкара на Сконто Рига и латвийците бяха елиминирани, след 0:0 в първия мач. През 2003-а пък вкара на отбор от друга бивша съветска република - казахстанския Атирау. Реваншът в София срещу Шкупи ще бъде без гостуващи фенове заради напрежението, което имаше в Скопие преди първия двубой.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички