Имаше палки, ритници, глад: Бивш баскетболен национал е сред арестуваните в Скопие


Имаше палки, ритници, глад: Бивш баскетболен национал е сред арестуваните в Скопие
Снимка: LAP.bg

3736 0

Бившият баскетболен национал на България Николай Вангелов е бил сред задържаните фенове на Левски след мача с Шкупи. Той е пътувал като фен до Скопие, за да подкрепи "сините" в първия им мач от Лига на конференциите за сезона.

"Платихме си пътните такси. Кордонът спря, всички слязохме да видим какво става. На всеки 20 минути ни спираха", разказа Вангелов пред bTV, негов спътник добави: "Полицаите посочиха 3 коли – "с нас, в районното". 4 часа следобед. 24 часа бяхме без вода, храна, без тоалетна. Обясниха ни, че сме строшили някакво барче. Няма такова нещо. Искахме да гледаме камери – нямат. После в показанията излезе, че не сме се подчинили на полицейската наредба".

"На 10 човека искаме по 300 евро глоба, само кеш". Едвам сме събрали пари, благодарение на феновете след мача, чакаха 3 часа и половина да можем да си тръгнем, за което им благодарим. Пак доказахме, че това е клубът на България", продължи другият фен.

"Само кеш искаха парите. Трябваше консулът да дойде да ги преведе, защото ние нямаме право. Реално ние стоим цял ден заради парите. Политическа репресия", каза трето момче от задържаните.

Вангелов допълни, че са поискали храна и вода, но им е било отговорено: "Тук да не ви е хотел". "Никой нищо не ни донесе. Синя ми е главата, защото полицаите, незнайно по каква причина, бяха изключително агресивни и аз съм може би най-потърпевш. Блъснаха ме по очи на асфалта, сложиха ми белезници, но имаше намеса на палки, на ритници, на всичко", разкрива той.

"Нищо не сме направили. Ние сме много мразени от македонците. Усеща се в атмосферата, че е нещо страшно, щом в Македония кажеш, че си българин. Никой няма да ти помогне, даже напротив", завършва баскетболистът. А заради инцидента от БФС са пратили писмо до УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички