Вижте какво може новият нападател на Левски - бразилецът Велтон (ВИДЕО)


Вижте какво може новият нападател на Левски - бразилецът Велтон (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5849 0

Късно снощи стана ясно, че Левски е осигурил третото си ново попълнение в лицето на бразилеца Велтон. Преди него клубът вече представи шведския централен защитник Ноа Сонко Сундберг, а левият бек със звучната фамилия Цунами се очаква да пристигне до края на месеца в България.

Всъщност, нападателят Велтон играе в един и същ отбор с Вендерсон де Фрейтас Соарес - Цунами и това е бразилският Ботафого ПБ.

Кой е този нападател?

Велтон Фелипе Парагуа де Мело е роден на 6 август 1997 година. Висок е 178 см и тежи 74 килограма. Започва професионалния си път в тима на Маринга. След това е преотстъпен за кратко в Пирачичаба, но се завръща в първия си отбор и вкарва 3 гола в 11 срещи. 

В средата на миналата година осъществява трансфер в Ботафого ПБ и отбелязва две попадения в осем двубоя. Звездата му изгрява през настоящата кампания, след като записва 19 мача като титуляр (от 21 възможни) и се разписва на 5 пъти във вратите на противниците си. 

Велтон Фелипе Парагуа де Мело може да играе на всяка позиция в атакуващ план, включително и като офанзивен полузащитник, но най-често е използван като централен нападател. 

Ето и кадри с някои от най-добрите му изяви на терена:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички